• 0
 ≫ 

Rentakar kompanija Herc, koja je u Americi doživela krah, u Srbiji nastavlja da posluje bez problema

 ≫ 

U finansijskom smislu, privredno društvo "Autohelas" ovim razvojem događaja nije neposredno pogođeno

  • 0
auto

Auto-industrija je jedna od najpogođenijih u vreme korona krize / Foto: Pixabay

Kako smo nedavno pisali, više od sto godina stara kompanija za iznajmljivanje automobila "Herc" podnela je zahtev za zaštitu od bankrota posle pada poslovanja tokom pandemije korona virusa. Više o tome pročitajte ovde.

Međutim, fatalna krizna situacija se odnosi na tržište SAD i Kanade.

Privredno društvo "Herc Global Holdings" je saopštilo da je, budući da je u značajnoj meri bilo pogođeno posledicama korone u poslednja tri meseca, 22. maja donelo ovu odluku, kako za matično privredno društvo u SAD, tako i za svoja podređena društva u Kanadi. Ali, u Srbiji nastavlja da posluje bez smetnji.

"Na osnovu zvaničnih saopštenja privrednog društva 'Herc Global Holdings', tokom vremenskog perioda restrukturiranja privrednog društva, njegova globalna mreža će u potpunosti ostati operativna za sve robne marke koje Herc poseduje (Hertz, Thrifty, Dollar i Firefly), bez ikakvih dodatnih posledica po rezervacije ili njihove programe lojalnosti", saopštila je kompanija.

Privredno društvo "Autohelas", koje poseduje prava franšize za robne marke privrednog društva "Herc" u Grčkoj i u sedam zemalja, uključujući Srbiju (Autotechnica Serbia DOO) na području Balkana, nema nikakav odnos vlasništva nad akcijama niti kreditni odnos/odnos zajmoprimca sa privrednim društvom "Herc Global Holdings", navodi se u saopštenju.

Da li vam se sviđa ideja da radite 32 sata nedeljno?

Vlasnički kapital privrednog društva "Autohelas" je 31.12.2019. dostigao 294 miliona evra / Foto: Pixabay

Prema tome, u finansijskom smislu privredno društvo "Autohelas" ovim razvojem događaja nije neposredno pogođeno.

"Pod uslovom da proces dužničkog restrukturiranja privrednog društva 'Herc Global', posredstvom Poglavlja 11, bude uspešno okončan, naša je procena da će privredno društvo biti u stanju da čak i znatno efikasnije posluje u okviru svoje globalne mreže", saopštila je kompanija.

Kratkoročna rentiranja (glavno područje poslovanja privrednog društva "Herc Global") predstavljaju 16 odsto konsolidovanih prihoda grupe "Autohelas", dok 84 odsto konsolidovanih prihoda Grupe potiče od dugoročnih rentiranja, prodaje polovnih vozila i trgovine u oblasti automobilizma.

"Istovremeno, vlasnički kapital privrednog društva "Autohelas" je na dan 31.12.2019. godine dostigao 294 miliona evra, obezbeđujući mu time najniži koeficijent duga i vlasničkog kapitala među svim privrednim društvima u Evropi koja se bave pružanjem pomoći na putu ili operativnim lizingom", saopšila je firma.

Video: U Beograd stigao voz sa medicinskom opremom iz Kine

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>