• 0

Zakerberg pretekao Bafeta: Dok su Fejsbuku skakale akcije, Berkšir Hatavej je izgubio 50 milijardi $

Korona kriza je gotovo celom svetu pomrsila konce, pa i slavnom, iskusnom investitoru

  • 0
Mark Zakerberg, Warren Buffett Voren Bafet (levo) i Mark Zakerberg / Foto: Shutterstock, Wikimedia/USA International Trade Administration

Neko je pobednik, a neko gubitnik karantina, a sada je već svima jasno da su tehnološke kompanije "najbolje prošle", budući da su fokusirane na onlajn svet, gejming, zabavu, društvene mreže.

Jedan od onih koji su pretrpeli ekonomske udarce jeste Voren Bafet, čija je kompanija Berkšir Hatavej prodala sve svoje akcije u četiri najveće američke avio-kompanije, i ostala kratka za 50 milijardi dolara.

Sa druge strane, osnivaču Fejsbuka, Marku Zakerbergu, korona situacija nije ugrozila poslovanje, pa su tako za vreme karantina popularnoj društvenoj mreži akcije rasle.

Prema Blumbergovom indeksu milijardera, on je sada iza sebe ostavio ne samo Bafeta, već i Bernara Arnoa, predsednika i izvršnog direktora kuće Luj Viton.

Najnovija lista kaže ovako: Neto vrednost Marka Zakerberga trenutno iznosi 87,8 milijardi dolara, potom sledi Arno sa 81,1 milijardu, i na kraju Bafet koji je "težak" 68,9 milijardi dolara.

Pre samo godinu dana, situacija je bila drugačija. Najmlađi od trojice imao je bogatstvo vredno 72,5 milijardi dolara. Arno je imao 89,6 milijardi, a Bafet 83,5 milijarde dolara. Zapravo, do pre mesec dana, i Arno i Bafet su se bolje kotirali.

Zakerberg je u aprilu imao 68,1 milijardu, a Bafet 74,3 milijarde dolara. Arno je bio na 80,2 milijarde.

Video: Najveći ekonomski izazovi u narednih 10 godina

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>