• 53
 ≫ 

Vučić: Ovo je velika šansa, Korejci su umesto Turske izabrali Srbiju za gradnju fabrike auto-delova

 ≫ 

Korejska kompanija "Kyungshin Cable" planira da uloži 20 miliona evra i zaposli 700 radnika

  • 53
SMEDEREVSKA PALANKA FABRIKA KAMEN TEMELJAC ALEKSANDAR VUČIĆ

Smederevska Palanka / Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Danas, 27. maja, u industrijskoj zoni Guberaš postavlja se kamen temeljac za proizvodni pogon korejske kompanije "Kyungshin Cable" (Kjungšin Kejbl).

Simboličnom polaganju kamena temeljca prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, generalni direktor "Kyungshin Cable Europe" Jae-Keun Seo, ambasador Republike Koreje u Srbiji Hjong-Ćan Če i predsednik opštine Smederevska Palanka, Nikola Vučen.

- Zahvalan sam kompaniji što je donela odluku da uloži u Srbiju. Sećam se našeg prvog susreta, i tada sam želeo više korejskih investicija, jer tamo gde se one pojave, desi se ogroman napredak. Neke zemlje su ušle u red najuspešnijih baš zbog korejskih ulaganja - rekao je Vučić.

Kako dalje navodi: "Bili smo u konkurenciji s okolnim zemljama, Turskom, Bugarskom i Albanijom. Svi su nudili dobre uslove, ali mi smo pobedili".

Video: Vučić: Zahvalan korejskoj kompaniji, S. Palanka ima budućnost

- Biće više novca za Smederevsku Palanku, ali će i ceo Podunavski okrug imati koristi od investicije. Oko 700 porodica će živeti od ovog dugoročnog ulaganja. Kompanija će ostati ovde 30, 40 ili 50 godina, jer prave auto-delove za vozila budućnosti - istakao je predsednik Srbije.

- Vi koji ćete raditi u "Kyungshin Cable", zastupate Srbiju, jer smo i mi uložili u sve ovo - kazao je Vučić, i radnicima poželeo srećan rad. Za šest meseci biće gotova fabrika, koja će se prostirati na 12.000 m2.

"Kyungshin Cable Europe", Smederevska Palanka, proizvodiće delove za tradicionalne automobile, te komponente za električne baterije automobila visoke tehnologije. U poslednjih 60 godina, ovo je prva ozbiljna investicija u Smederevskoj Palanci.

Investicija vrednosti više od 20 miliona evra podrazumeva izgradnju fabrike, u kojoj će postupno biti zaposleno između 700 i 1.000 radnika. AmerikaMeksiko, Kina, Indija, Poljska, samo su neke od zemalja u kojima ova kompanija posluje.

- Velika nam je čast što ste nam omogućili da radimo ovde zajedno sa vama, naša kompanija ima 50 godina dugu tradiciju u auto-industriji - rekao je Keun, i dodao da ta kompanija proizvodi delove uglavnom za Hjundai i Kiju.

Uveren je da će fabrika u Smederevskoj Palanci ostvariti veliki uspeh, a ključ svakog velikog uspeha je, kaže, saradnja sa lokalnom zajednicom koju kompanija već ima.

Video: Počinje gradnja postrojenja KyungshinCable u S. Palanci

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>