• 0

Do najpoznatije dečije planine u Srbiji stizaće se novim putem

Goč postaje moderan planinski turistički centar

  • 0
VUCERI CDL DECA odmaralište dečje

Goč postaje moderan planinski turistički centar / Foto: Tanjug/Beoinfo

Na putu Kraljevo - Goč u toku su obimni radovi na kompletnoj rekonstrukciji puta od prigradskog naselja Beranovac do narednih 4,5 kilometara. Radove izvodi "Novi Pazar-put", a vrednost celog posla je 170 miliona dinara, bez PDV-a.

- Radi se o značajnom projektu koji finansira Vlada Republike Srbije i Javno preduzeće "Putevi Srbije", i ovo je nastavak velikih ulaganja u ovaj sve privlačniji planinski centar koji s pravom zovu i "dečija planina". Samo u prethodnih nekoliko godina uložili smo značajna finansijska sredstva u Goč, gde su izgrađeni novi dečiji paviljoni u vrednosti od 65 miliona dinara - kaže gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

Kako dalje navodi:

"Uskoro počinju radovi na postavljanju žičare na maloj stazi, ukupne vrednosti 35 miliona dinara, od čega je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija izdvojilo 20 miliona, a grad Kraljevo dodatnih 15 miliona dinara."

Radovi, putna infrakstruktura,  put Kraljevo - Goč

Radovi u punom jeku / Foto: Rina.rs

Prema Terzićevim rečima, zahvaljujući JP "Skijališta Srbije", dobijena je i žičara za veliku stazu.

- Očekujem da ćemo tokom naredne godine postaviti i nju. Asfaltirani su prilazi Dečijem odmaralištu "Goč", sredstvima koja je obezbedio grad. Sa dobrim putem, čija je rekonstrukcija u toku, Goč postaje moderan planinski turistički centar - zaključuje gradonačelnik Kraljeva.

U preduzeću "Novi Pazar - put" ističu da je rok za završetak radova na pomenutoj deonici 30. jun, a već 1. jula biće nastavljeni radovi na narednih osam kilometara, do skretanja za Sokolju.

Video: 10 destinacija u Srbiji gde možete provesti ostatak prošlogodišnjeg odmora

(Telegraf Biznis/Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>