• 0

Italija otvara granice 3. juna: Izidžet i Rajaner koriste tu priliku

Veliki broj Britanaca spreman da u julu poseti ovu zemlju, zatim Španiju i Portugal

  • 0
Italija koronavirus šetnja ukidanje restrikcija

Svetski turisti željni Italije / Foto: Tanjug/AP

Niskotarifne avio-kompanije Izidžet (EasyJet) i Rajaner (Ryanair) saopštile su da će postepeno obnoviti saobraćaj u Italiji, pošto je najavljeno da će ta zemlja otvoriti granice 3. juna za države EU i Šengena.

Izidžet je saopštio da će od 15. juna nastaviti sa radom u Italiji, da će u početku biti uvedeni letovi u unutrašnjem saobraćaju koji će povezivati milanski aerodrom Malpensa i Palermo, Kataniju, Bari, Napulj, Lameciju Terme, Kaljari i Olbiju, a najavljeno je i uspostavljanje međunarodne linije koja će povezivati Brindizi i Ženevu.

Kako je navedeno, Izidžet će postepeno povećavati broj linija u avio-saobraćaju u Italiji, u skladu sa popuštanjem restriktivnih mera i potražnjom klijenata.

Iz kompanije je saopšteno da će svi avioni biti opremljeni medicinskom opremom za hitne slučajeve, zaštitnim maskama, rukavicama, sredstvima za dezinfekciju ruku dostupnim putnicima i članovima posade.

Istovremeno, Rajaner je saopštio da je zabeleženo "značajno povećanje" rezervacija na letovima iz Velike Britanije za Italiju, Španiju i Portugal u julu.

Rajaner će obnoviti avio-saobraćaj u Italiji od 1. jula, a najveći broj letova biće sa aerodroma Milano Bergamo za Varšavu, Berlin, Ibicu, London, Mančester, Prag, Temišvar, Luksemburg, Zadar, Budimpeštu, Madrid.

Italija je prva zemlja u Evropi koja je početkom marta uvela stroge mere karantina na celoj teritoriji, a posle više od dva meseca blokade postepeno popušta restriktivne mere pokretanjem niza poslovnih aktivnosti.

Video: Letom za Cirih Er Srbija obnovila putnički saobraćaj

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>