• 0

Odlaže se donošenje odluke: EK postavlja uslove koje Lufthanza ne može da prihvati

Reč je o spasilačkom paketu državne pomoći vrednom devet milijardi evra

  • 0
lufthanza

Lufthanza / Foto: Pixabay

Nadzorni odbor Lufthanze odložio je donošenje odluke o spasilačkom paketu državne pomoći od devet milijardi evra u svetlu uslova koje je postavila Evropska unija, saopštio je nemački avio-prevoznik.

Očekivalo se da će Nadzorni odbor na sednici završiti posao oko državne pomoći za spas kompanije, ali je Evropska komisija zatražila od Lufthanze da se odrekne šest slotova od ukupno 300 na aerodromima u Frankfurtu i Minhenu, gde drži dve trećine tržišnog udela, prenosi Rojters.

Iz Lufthanze su naveli da će ovaj zahtev "dovesti do slabljenja" funkcije njenih matičnih aerodroma kao vazduhoplovnih čvorišta.

- Posledični ekonomski uticaj (takvog zahteva) na kompaniju i planiranu otplatu sredstava iz paketa stabilizacionih mera, kao i mogući alternativni scenariji, moraju se intenzivno analizirati - navodi se u saopštenju kompanije.

Nadzorni odbor i dalje smatra plan spasavanja "jedinom održivom alternativom za očuvanje solventnosti", poručili su iz Lufthanze.

Video: Sve karte namenjene za prodaju su rasprodate: Počeli letovi s niškog aerodroma

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>