• 0

Dan posle: "Firma u kojoj radim otvara kancelarije tek u julu, i to samo za trećinu zaposlenih"

- Što se mene tiče, mogla bih zauvek da radim od kuće - kaže Jelena Preradović

  • 0
Dan posle korona virusa, Telegraf biznis

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

Dan posle je već počeo, a budućnost rada već se dešava u ovim trenucima. Mnogi svetski ekonomisti, ali i domaći, saglasni su da će korona promeniti način poslovanja kakav poznajemo.

Kažu, ovo je ono "jednom u 100 godina".

Šta posle krize, šta će preduzetnici da rade kada se završi vanredno stanje? Kako će funkcionisati biznis segment, kako mala, srednja i velika preduzeća?

Kako se pripremiti za period posle korone? O svojim načinima borbe i pripreme za period koji dolazi, strahovima, izazovima, ali i srećnim okolnostima, govoriće sagovornici Telegraf Biznisa iz svih ekonomskih oblasti. Vi nam vaše sugestije, iskustva i predloge šaljite na biznis@telegraf.rs

Kako smo imali prilike da čujemo, strane firme koje posluju u Srbiji, svoje kancelarije ponovo otvaraju tek krajem juna. To nam potvrđuje i Jelena Preradović, zaposlena u jednoj nemačkoj kompaniji, sa više stotina radnika.

- Moja firma je u osnovi logistička, a ja radim u sektoru za podršku (Customer support). Iz mog iskustva, organizacija je u proteklom periodu bila odlična, što sam i očekivala. U firmi sam nekoliko godina, a vremenom mi je rasla plata, imam plaćen ručak na poslu, organizovan prevoz, pošto je zgrada van Beograda - priča nam Jelena.

Kako navodi, svi zaposleni i dalje rade od kuće, i tako će po svoj prilici biti do početka jula.

- Tada ćemo postepeno početi da se vraćamo u radni prostor, za početak samo 30 odsto zaposlenih. Menadžeri žele da budu sigurni da smo svi bezbedni, pošto je kompanija velika, a kako su nam poručili - jednako smo efektivni dok radimo od kuće, kao i kada smo odlazili na posao - ističe Preradović, i za kraj dodaje:

"Što se mene tiče, mogla bih ovako stalno. Živim na periferiji Beograda, u kući s dvorištem, tako sam spojila lepo i korisno: da radim i završavam sve poslovne obaveze, a da istovremeno uživam u svežem vazduhu".

Video: Zanatske radnje otvorile vrata mušterijama: Ovako izgleda prvi radni dan

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>