• 3

Mihajlović: Odluka da građani Srbije ne mogu u CG je politička, a naša je čisto ekonomska

Bilo kakve granice i blokade u Evropi u 21. veku su neodržive, smatra ministarka

  • 3
Vlada Srbije, sednica, trodnevna žalost ,  Zorana Mihajlović

Zorana Mihajlović / Foto: Milena Đorđević

- Vlada Republike Srbije otvorila je svoje granice za sve, nismo uvodili epidemiološko-protekcionističke mere, jer smo seli sa svojim epidemiolozima, procenili situaciju i shvatili da možemo da otvorimo granice. Odluka da naši građani ne mogu da uđu u Crnu Goru je politička i zbog nje svi trpe štetu – i naši i crnogorski građani - izjavila je jutros potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović.

Kako je dalje navela:

"Bilo kakve granice i blokade u Evropi u 21. veku su neodržive i očekujem da će se to brzo rešiti".

Ona je, gostujući na TV Prva, rekla i da je odluka Direktorata civilnog vazduhoplovstva da se zabrani sletanje avionima "Montenegro erlajnsa" u Srbiju - ekonomska.

- Nema nikakvog sukoba niti politike u tome. Odluka je čisto ekonomska. Naša nacionalna avio-kompanija "Er Srbija", podnela je zahtev za sletanje u Crnu Goru i do današnjeg dana nije dobila to odobrenje. Onda se desila odluka crnogorskih vlasti o zabrani ulaska naših državljana u Crnu Goru i "Montenegro erlajns" je tražio dozvolu za dodatne letove - rekla je ministarka, i nastavila:

"Recite mi, koji ministar u našoj vladi bi mogao na to da kaže: Da, važi, nema problema? Kao ministarka saobraćaja, ja ne mogu da radim protiv interesa svoje zemlje".

Potpredsednica Vlade dodala je i da je odluka Crne Gore štetna za sve – za Srbiju, Crnu Goru i ceo region, jer smo svi toliko mali, da bi trebalo da se držimo zajedno, a ne da pravimo probleme jedni drugima.

Video: Ministar spoljnih poslova oštro je reagovao na zabranu sletanja Er Srbije u Crnu Goru

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dana

    29. maj 2020 | 11:35

    Ma, cvecke ste prave! Jadan narod!

  • Pobor

    29. maj 2020 | 11:52

    Svaka zemlja regulise svoja pravila. Gospodja ministarka bi da svima nametne svoje vidjenje. Ali nece da moze. Ovo je Balkan.

  • Milenko

    31. maj 2020 | 15:20

    Upoznajte svoju zemlju, da bi je voleli.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>