• 17

Mali objasnio: Pravo na 100 evra imaće građani sa važećom ličnom kartom u trenutku prijave

Do danas imamo već 4.179.400 prijavljenih, što sa primaocima penzija i korisnicima socijalnih davanja, čini više od šest miliona, naveo je ministar finansija

  • 17
MINIMALAC KONFERENCIJA MALI SINIŠA MALI

Siniša Mali / Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Na osnovu Uredbe o formiranju privremenog registra i načinu uplate jednokratne novčane pomoći svim punoletnim državljanima Republike Srbije, u cilju smanjivanja negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom bolesti Covid-19, donet je Pravilnik o dopunama Pravilnika o načinu prijave i načinu uplate jednokratne novčane pomoći.

Njime se omogućava državljanima Srbije da dobiju jednokratnu pomoć države i ako su izvadili lične karte nakon stupanja Uredbe na snagu, 24. aprila 2020. godine.

Ministar Siniša Mali je istakao da je glavni cilj ove mere pomoći da novac dobiju svi državljani Republike Srbije koji to žele, te da će biti omogućeno da građani ostvare pravo na jednokratnu pomoć ako u trenutku prijave, koja traje do 5. juna 2020. godine, imaju važeću ličnu kartu.

- Na ovaj način smo odgovorili na predloge građana koje smo dobijali prethodnih dana, a s obzirom na to da određeni broj njih nije imao ličnu kartu na dan 24.04, što je bio jedan od uslova, već su u međuvremenu izvadili novu. Na ovaj način smo omogućili da, ukoliko se prijave u narednih sedam dana, sistem prepoznaje da imaju važeću ličnu kartu i pored toga što je nisu posedovali na dan stupanja Uredbe na snagu - navodi Mali.

Takođe, istakao je, građani koji i dalje nemaju ličnu kartu - dobili su još vremena da je izvade.

- Naravno, potrebno je da ispunjavaju druge propisane uslove, odnosno da su punoletni državljani Republike Srbije sa aktivnim prebivalištem u našoj zemlji - rekao je ministar finansija.

- Građani nemaju razloga za brigu jer će svi koji su ispunili uslove dobiti novac. Svakoga dana se isplaćuju novčana sredstva za pola miliona građana, tako da će u narednih nekoliko dana svi biti isplaćeni. Do danas imamo već 4.179.400 prijavljenih, što sa primaocima penzija i korisnicima socijalnih davanja, čini više od šest miliona uspešno prijavljenih građana Srbije - kaže Mali.

Video: Mali: Danas počinjemo s isplatama od 100 evra, pola miliona građana dnevno će dobijati novac

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavica

    Ne verujem da je prevara jer znam da ljudi dobijaju pare, samo me zanima kome da se žalim jer moja majka penzioner nije dobila 100 evra? Prijavili smo problem preko sajta i kol centra, prijava problema nije prihvaćena, dobijamo obaveštenje da podaci nisu tačni verovatno što kompjuter prepoznaje da je reč o penzioneru. Molim vas recite mi kome da se obratim jer je reč o penzioner čija je penzija 15 000.

  • Ja

    Kada se prijavim pise da je vec podnet zahtev za moj jmbg, kada odem na proveru statusa kazu da je odbijen zbog netacnih podataka i da se prijavim ponovo (gde mi ponovo kazu da je zahtev vec posnet, te se ne moze podneti novi). Ko jos ima problem ovog tipa, kome da se obratimo, posto reklamacije nicemu ne sluze....

  • Zeljko

    Ja cu od 100€ da kupim diplomu doktora nauka, pa cu da ucim ostale kako da dodju do njih

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke