• 0

Kompanija NIS objavila deseti Izveštaj o održivom razvoju

Decenija izveštavanja o održivom razvoju – napredak i odgovornost

  • 0
NIS Foto: NIS

Kao društveno odgovorna kompanija, čije se poslovanje temelji na principima održivog razvoja, NIS je na korporativnom sajtu objavio Izveštaj o održivom razvoju za 2019. godinu, deseti po redu od početka izveštavanja (https://www.nis.eu/izvestaj-o-odrzivom-razvoju). U nemogućnosti da zbog epidemije novog korona virusa ovaj značajni jubilej obeleži u društvu većeg broja prijatelja, saradnika i predstavnika medija, NIS je odlučio da javnosti prikaže svoja dostignuća iz 2019. godine putem jedinstvene interaktivne online verzije Izveštaja. U ovom dokumentu, prilagođenom korišćenju na svim mobilnim uređajima, javnost može da stekne uvid u poslovne rezultate kompanije, ulaganje u boljitak zajednice, napore da se doprinese zaštiti životne sredine, kao i razvoju ljudskih resursa i dobre korporativne prakse.

- Principi održivog razvoja će i ubuduće predstavljati osnovu svih biznis procesa NIS-a. Deset izveštaja o održivom razvoju koji su za nama ne vidimo samo kao značajan uspeh naše kompanije, već i kao obavezu da na tom putu istrajemo i još više podignemo lestvicu standarda u ovoj oblasti. Samo na taj način možemo obezbediti dalji napredak NIS-a, uz odgovoran odnos prema našim akcionarima, zaposlenima, životnoj sredini i zajednici čijem razvoju želimo da pružimo odlučan doprinos - naveo je Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, u Uvodnoj reči Izveštaja o održivom razvoju za 2019. godinu.

NIS je jedan od pionira izveštavanja o održivom razvoju u Srbiji. Izveštaj o održivom razvoju kompanije za 2019. godinu u skladu je sa standardima vodeće organizacije u svetu u oblasti održivog poslovanja Global Reporting Initiative (GRI), a verifikovala ga je nezavisna revizorska kuća „Ernst&Young“. NIS u Izveštaju prepoznaje 12 ciljeva Održivog razvoja Ujedinjenih nacija čijem ispunjenu doprinosi svojim poslovanjem. Takođe, u ovom dokumentu NIS na transparentan način predstavlja svim zainteresovanim stranama svoje poslovne uspehe, način na koji do njih dolazi, kao i napore da se osnaži zajednica u kojoj kompanija posluje.

Kada je reč o poslovnim uspesima, NIS je u 2019. godini realizovao najveći obim investicija od 2013. godine i u razvojne projekte uložio 42,2 milijarde dinara. Najviše je investirano u oblast istraživanja i proizvodnje nafte i gasa, modernizaciju Rafinerije nafte u Pančevu, dalji razvoj maloprodajne mreže, kao i u projekte zaštite životne sredine u svim segmentima biznisa.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>