• 1

Japan plaća troškove svojim građanima, samo da odmor provedu u zemlji

Svetske vlade se dovijaju kako da privuku turiste i oporave svoje ekonomije

  • 1
japan

Foto: Pixabay

Možda zvuči previše dobro da bi bilo istinito, ali tako je: Japan pokriva dobar deo troškova građana koji odluče da ove godine odmor provedu u svojoj zemlji.

Kako piše CNBC, Japan lansira novu kampanju u okviru koje garantuje vaučere u iznosu od 186 dolara dnevno, po osobi, za troškove smeštaja i hrane.

Vlade sveta se sada dovijaju kako da oporave ekonomiju i turizam, a posebno one koje se oslanjaju na taj sektor.

U seriji tvitova, Turistička organizacija Japana navela je da je reč o "Go To Travel" kampanji koja se, međutim, odnosi samo na domaće turiste, ne i na strance.

Akcija počinje kada se proglasi kraj pandemije, a ideja je da se Japanci podstaknu i novac ostave u svojoj zemlji.

 

 

Organizacija je negirala medijske tekstove u kojima se pominje da će na sebe preuzeti 50 odsto troškova građana, i navodi da to nije realno očekivati jer je Japan izuzetno skup.

Trenutno, većini stranaca nije dozvoljeno da uđu u Japan, a među njima su Amerikanci, Australijanci, i mnogi Evropljani. Oni koji "moraju" da posete tu zemlju, biće u karantinu 14 dana.

Kako mediji dalje prenose, zemlje su rade da plate turistima, samo da ih posete. U Italiji, na primer, Turistička inicijativa Sicilije usmerila je 75 miliona evra, kako bi svakom turisti platila jednu od tri noći, uključujući vaučere za muzeje.

Na bugarskim plažama biće besplatne ležaljke i stolovi, a i Meksiko (Kankun) sprema kampanju koja podrazumeva boravak u hotelu za dvoje, po ceni za jednu osobu.

Pominje se i povraćaj novca za avionske karte, a Kipar je takođe uveo pravilo da turistima plaća sve troškove: od smeštaja, preko hrane pa do lekova, ako obole od Covida-19 dok su tamo.

Video: 10 destinacija u Srbiji gde možete provesti ostatak prošlogodišnjeg odmora

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    30. maj 2020 | 11:44

    Pa evo primer kako treba i nasa vlast da se ponasa.Platite troskove i cela Srbija ide na odmor u svojoj zemlji.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>