• 0

"Korona stalci" sačuvali radna mesta: Napravili su bum u svojoj zemlji, sad kreću da izvoze

Na njima stoje dezinfekciona sredstva, a uglavnom ih traže banke, hoteli, pekare...

  • 0
Mihoković, Metal solutions

Metalni stalak za dezinfekciona sredstva / Foto: Mihoković, Metal solutions

Jedna firma iz Hrvatske našla je način da situaciju s koronom i krizu koja je zahvatila ceo svet, preokrene u svoju korist. 

Reč je o proizvođaču metala, kojem je na početku takođe bilo otežano poslovanje, sve dok nisu smislili kako da "doskoče" problemu.

Kako je rasla potražnja za dezinfekcionim sredstvima, tako se budila i ideja: Nastali su metalni stalci, na kojima će ova sredstva stajati.

Firma je, inače, lider na tamošnjem tržištu, u industriji obrade metala i proizvodnji metalnih proizvoda, a kreativna rešenja, poput ovog, godinama su čekala "na red".

Kako kažu, "bilo je posla preko glave". Kratki rokovi, mnogo narudžbina, a onda je pandemija usporila tempo...

Mihoković, Metal solutions

Inovativno rešenje za sva preduzeća / Foto: Mihoković, Metal solutions

- Gotovo 45 odsto proizvodnje je u trenu stalo. Primarni fokus nam je bio opstanak i očuvanje radnih mesta. Razmišljali smo: Šta možemo da proizvedemo u kratkom roku, a da nije kratkog daha - kaže Marina Mihoković, direktorka marketinga i prodaje.

Metalni stalci za dezinfekciona sredstva su odgovor na potrebe tržišta, ali se nisu svi dosetili kako da zarade preko njih. Ova firma je, u odnosu na naredbe vlade svoje zemlje, prepoznala da će poslovnim prostorima ubuduće biti potrebno ovako nešto.

Prema novim merama, svi poslovni objekti na ulazu moraju imati dezinfekciono sredstvo, a tu su pre svega banke, hoteli, pekare, supermarketi, kafići. Naravno, to mogu učiniti i svi drugi kojima je cilj zaštita.

Posted by Mihoković, Metal solutions on Среда, 22. април 2020.

- Najviše porudžbina imamo od distributera i proizvođača sredstava za dezinfekciju, kao i od klijenata koji imaju više poslovnica. Krenuli smo s dva ključna modela: zidnim i stajaćim - kaže Marina, i dodaje:

"Kroz brojne saradnje, razvili smo više modela i to s korisnim dodacima. Imamo model s držačima za maske i rukavice, onaj prilagođen za razne dimenzije bočica, zatim model s brojačem ljudi  i meračem temperature".

Proizvodnja je napravila bum u Hrvatskoj, a krenule su i prve porudžbine iz inostranstva.

Video: Dezinfekcija njujorškog metroa, radnicima se pridružio Kuomo

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke