• 0
 ≫ 

"Korona stalci" sačuvali radna mesta: Napravili su bum u svojoj zemlji, sad kreću da izvoze

 ≫ 

Na njima stoje dezinfekciona sredstva, a uglavnom ih traže banke, hoteli, pekare...

  • 0
Mihoković, Metal solutions

Metalni stalak za dezinfekciona sredstva / Foto: Mihoković, Metal solutions

Jedna firma iz Hrvatske našla je način da situaciju s koronom i krizu koja je zahvatila ceo svet, preokrene u svoju korist. 

Reč je o proizvođaču metala, kojem je na početku takođe bilo otežano poslovanje, sve dok nisu smislili kako da "doskoče" problemu.

Kako je rasla potražnja za dezinfekcionim sredstvima, tako se budila i ideja: Nastali su metalni stalci, na kojima će ova sredstva stajati.

Firma je, inače, lider na tamošnjem tržištu, u industriji obrade metala i proizvodnji metalnih proizvoda, a kreativna rešenja, poput ovog, godinama su čekala "na red".

Kako kažu, "bilo je posla preko glave". Kratki rokovi, mnogo narudžbina, a onda je pandemija usporila tempo...

Mihoković, Metal solutions

Inovativno rešenje za sva preduzeća / Foto: Mihoković, Metal solutions

- Gotovo 45 odsto proizvodnje je u trenu stalo. Primarni fokus nam je bio opstanak i očuvanje radnih mesta. Razmišljali smo: Šta možemo da proizvedemo u kratkom roku, a da nije kratkog daha - kaže Marina Mihoković, direktorka marketinga i prodaje.

Metalni stalci za dezinfekciona sredstva su odgovor na potrebe tržišta, ali se nisu svi dosetili kako da zarade preko njih. Ova firma je, u odnosu na naredbe vlade svoje zemlje, prepoznala da će poslovnim prostorima ubuduće biti potrebno ovako nešto.

Prema novim merama, svi poslovni objekti na ulazu moraju imati dezinfekciono sredstvo, a tu su pre svega banke, hoteli, pekare, supermarketi, kafići. Naravno, to mogu učiniti i svi drugi kojima je cilj zaštita.

Posted by Mihoković, Metal solutions on Среда, 22. април 2020.

 

 

- Najviše porudžbina imamo od distributera i proizvođača sredstava za dezinfekciju, kao i od klijenata koji imaju više poslovnica. Krenuli smo s dva ključna modela: zidnim i stajaćim - kaže Marina, i dodaje:

"Kroz brojne saradnje, razvili smo više modela i to s korisnim dodacima. Imamo model s držačima za maske i rukavice, onaj prilagođen za razne dimenzije bočica, zatim model s brojačem ljudi  i meračem temperature".

Proizvodnja je napravila bum u Hrvatskoj, a krenule su i prve porudžbine iz inostranstva.

Video: Dezinfekcija njujorškog metroa, radnicima se pridružio Kuomo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>