Srbija ubedljivo prestigla ceo region: Rastemo 5,1%, a Hrvatska svega 0,4 odsto

"Naša zemlja je zauzela apsolutno lidersku poziciju u regionu"

srbije srbija, Hrvatska,Hrvatske, grafikon, bdp

Foto-ilustracija: Tanjug, Widewallpapershd, Ministarstvo finansija

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da najnoviji podaci o rastu BDP-a govore o tome da je Srbija apsolutni lider u odnosu na zemlje regiona, kao što je Hrvatska, koja je u prvom kvartalu ove godine zabeležila najsporiji rast u poslednjih šest godina.

Mali je dodao da je Srbija ubedljivo prestigla ceo region, ali i da ima veći rast i od zemalja u Evropskoj uniji. To je, kako kaže, potvrda ispravne ekonomske politike predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Mali je pojasnio da je za razliku od Hrvatske, čiji je rast u prvom kvartalu iznosio svega 0,4%, Srbija u istom periodu imala privredni rast od čak 5,1%.

- Naša zemlja je zauzela apsolutno lidersku poziciju u regionu, koju više niko ne može da ospori. U ovoj novonastaloj ekonomskoj situaciji, u kojoj se našao ceo svet, se pokazalo da smo mnogo otporniji nego neke druge zemlje, kao što je na primer Hrvatska. Dok je njihov privredni rast u prvom kvartalu iznosio svega 0,4%, naš rast je 5,1%. Njihovi ekonomski pokazatelji su već odredjeni period lošiji od naših, a ovi poslednji podaci govore o tome da je razlika između nas veća nego ikada, odnosno da smo daleko uspešniji. To ne znači da treba da uživamo u ovoj pobedi, nego da radimo još više i marljivije nego ikada do sad, kako bismo ostali na liderskoj poziciji - rekao je ministar finansija.

grafikon, srbija, hrvatska

Foto: Printscreen/Ministarstvo finansija

On je dodao da Srbija kontinuirano ostvaruje bolje rezultate od Hrvatske, pa je tako u 2019. godini Srbija imala rast od 4,2%, dok je privredni rast Hrvatske bio 3%.

U poslednjem kvartalu iste godine Srbija je imala rast od čak 6,2%, dok je hrvatski privredni rast bio svega 2,5%.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nisioux

    Xaxaxaxaxa...kakav vic, ljudi moji! Propaganda je čudo, možda vam neko i poveruje...

  • Radovan

    S jednom rukom u klozetskoj solji, a s drugom rukom kucas na telefonu kako je divno u Nemackoj i pljujes po Srbiji, pa to je pravi "Nemacki san". hahaha 😂😂😂😂😂

  • Goran

    Znaci da Gradjani iz Nemacke Dicice da rade u Srbiju

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke