• 0
 ≫ 

Ulagača sve više: Ovo su jedina dva sektora koje je korona zaobišla

 ≫ 

Industrijski sektor, s druge strane, nastavlja da pada

  • 0
posao, uspeh

Tehnologija i farmacija imaju svetlu budućnost / Foto: Pixabay

Najbolji poslovni rezultati za prvo tromesečje ove godine ostvareni su u tehnološkoj i zdravstvenoj industriji u SAD, gde su softverski i farmaceutski sektor uzeli primat, nakon rasta prihoda.

U prvom kvartalu, prihodi i dobit su porasli za 9, odnosno 13 odsto.

S druge strane, američki farmaceutski sektor ostvario je rast prihoda od 10 odsto i rast dobiti od 16 %. Očekuju se dobri rezultati za oba sektora u drugom tromesečju. Stoga, nije iznenađujuće da su i ove godine lideri u pogledu tržišnih prinosa, pišu analitičari ljubljanske Ilirike, a prenosi Seebiz.

Očekuje se da će se ovaj proces nastaviti, jer sektori imaju dobru ravnotežu između očekivane profitabilnosti i rizika, a tržište to nagrađuje.

Industrijski sektor je niži na lestvici ovih srazmera. Uz to, ne treba zaboraviti da je taj segment bio u padu i pre pojave pandemije.

Nemačka industrijska proizvodnja, na primer, već je bila "bolesna" pre početka 2019: smanjivala se 14 meseci zaredom, pre krize. To znači da su softverski i farmaceutski sektori još uvek zanimljiviji od industrijskog sektora, sa stanovišta investitora.

Sledeće nedelje, trebalo bi da budu objavljeni tromesečni izveštaji kompanija Nike, Broadcom, Toshiba, Tiffany & Co i Zoom.

Ulagači će takođe, u narednih 7 dana, skrenuti pažnju na konferenciju Evropske centralne banke (ECB), jer će njeni zvaničnici najaviti sve promene vezane za monetarnu politiku.

Priliv makroekonomskih podataka usmeriće se na podatke o tržištu rada i podatke o proizvodnoj i uslužnoj delatnosti u Sjedinjenim Državama, kao i na podatke o nemačkoj nezaposlenosti.

Video: Da li je teže raditi u državnom ili privatnom sektoru?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>