• 62
 ≫ 

Vučić: Od 4. juna kreće isplata minimalaca za preduzeća

 ≫ 

Pored isplate minimalaca, sutra će krenuti isplata i jednokratne pomoći od 100 evra za sve građane kojima uplata do sada nije legla na račun

  • 62
Novac dinari

Foto ilustracija: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  najavio je da će isplata minimalaca za preduzeća krenuti 4. juna i to nekoliko dana pre ranije najavljenog datuma, a od sutra i 100 evra pomoći za građane koji jednokratnu pomoć nisu do sada primili.

- 1,3 miliona građana sutra dobija po 100 evra jednokratne pomoći, a od 4. juna počinjemo sa isplatom minimalaca za preduzetnike, mikro,mala i srednja preduzeća, te 50 odsto za velika i to 6 dana ranije nego što je najavljeno - rekao je on gostujući u emisiji Hit tvit.

"Srbija će imati najbrži privredni rast od 6,1 odsto"

 

Predsednik Vučić ponovio je da će Srbija imati najbrži privredni rast od 6,1 odsto, ali da mi ne možemo da naviknemo da smo najbolji, a ne najgori u Evropi i da smo pretekli mnoge zemlje u regionu.

- Strukturalno imamo i najbolje raspoređene grane u privrednom životu - kazao je on i dodao da se oslanjamo na poljoprivredu, ali da ona čini samo 9,5 odsto BDP, i da su još važnije industrija i građevinarstvo.

- Moramo da jačamo i rastemo u svim oblastima ekonomije da bi ušli u 4. industrijsku revoluciju", istakao je Vučić ddojući da je zadovoljan postignutim rezultatima.

Ističe da je Srbija na tabeli, koju je pokazao, sa podacima u poslednjem kvartalu prošle godine prva po privrednom rastu, da su iza nas Turska, Kina, Mađarska.., a na dnu su Italija, Albanija, Grčka, Francuska...Zemlje okrenute turizmu, kao što su Crna Gora, Malta, Hrvatksa, doživeće najveći pad.

Aleksandar Vucic, Milomir Maric,  Branimir Nestorovic, HIT TVUT PINK

Foto: TV Pink

On je rekao da ćemo po BDP za godinu ipo dana preteći Hrvatsku, a za šest sedam godina, brže nego što smo mislili biti ispred nje i po platama.

Kaže i da se sa Hrvatskom poredimo jer je blizu i snazna ekonomski u regionu.

- Mi smo slabije već pretkli, BiH, Mekedoniju, Albaniju. , Bugarsku - kazao je Vučić, dođući da će Hrvatska biti po standardu ispred nas ali je stizemo brze nego sto smo ocekivali.

Novinar Milomir Marić primetio je i da je Hrvatska dobila velike subvencije od EU, a da je Slavonija neobrađena i zarasla u korov.

Porfesor Branimir Nestorović ocenio je da se u Srbiji probudio novi optimizam i patriotizam, da mu se čini da se zemlja probudila i da tu energiju treba iskoristiti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    31. maj 2020 | 21:58

    Daj mi 100 evra bre!

  • Nscz

    31. maj 2020 | 22:02

    Poslodavci ne daju minimalce radnicima!!!

  • Srpkinja

    31. maj 2020 | 22:55

    Zato sto drzava ima para jer su gradjani stedeli za budzet Srbije. To je nedoknadivo za gradjane. Meni je plata manja jer sam primao 38000din a sada 30000din. Sacuvani su privatnici jer 90% rade na crno zato sto inspekcija ne radi svoj posao kako treba i jos su nagradjeni platama za radnike. Ja gde radim inspekcija nikad nije dosla za 10 godina.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>