≫ 

Zašto mi još nije leglo 100 evra, a u istoj sam banci kao neko kome je leglo?

 ≫ 

Od čega zavisi redosled isplate?

100, sto evra

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

Danas bi još 1.350.000 ljudi trebalo da dobije 100 evra, a za nekoliko dana svi dobijaju novac kao pomoć od države. Do poslednjeg dana prijave ostalo je još tačno pet dana, tako da ukoliko se još uvek niste prijavili, petak je poslednji rok da to učinite.

Mada je ranije ministar finansija najavio da će prihvatiti i one prijave koje "zakasne" dan, dva.

Do sada se za ovu pomoć putem sajta Uprave za trezor ili telefonski prijavilo oko 4,2 miliona građana. Kako novac svakodnevno legne na račune oko pola miliona građana, do sada je praktično isplaćena polovina prijavljenih.

Onima koji se budu prijavili poslednjeg dana novac će biti isplaćen najkasnije do 7. juna. Međutim, jedno on najčešćih pitanja protekle nedelje bilo je zašto mi novac još nije legao, a komšiji jeste, iako je u istoj banci?

Naime, novac ne isplaćuje po redosledu prijave i ne zavisi od toga ko se kog dana prijavio, već od toga u kojoj banci je prijavljen račun. Praktično, država odlučuje o bankama na čije će račune puštati novac kog dana.

 

Šta to znači?

 

Ministarstvo finansija donosi odluku o bankama na koje će danas, sutra ili neki drugi dan uplatiti novac. Danas, na primer, može da ide uplata na račune u banci koju su građani najčešće prijavljiIvali, sutra na neku drugu...

Moguće je i da se novac na račune jedne banke pušta u nekoliko turnusa tokom nekoliko dana, odnosno nekoliko krugova tokom istog dana, što je i odgovor na pitanja poput "zašto sam ja dobio sto evra, a nisu moji ukućani koji su u istoj banci i koji su se prijavili za pomoć isti dan kao i ja".

Ministar finansija Siniša Mali istakao je da građani nemaju razloga za brigu, jer će svi koji su ispunili uslove dobiti novac od države. On je dodao da su oni koji i dalje nemaju važeću ličnu kartu, a što je uslov za prijavu za pomoć od 100 evra, dobili još vremena da izvade taj lični dokument.

- Naravno, potrebno je da ispunjavaju druge propisane uslove, odnosno da su punoletni državljani Republike Srbije sa aktivnim prebivalištem u našoj zemlji - rekao je ministar.

Kako se prijaviti

Građani prilikom prijave ostavljaju svoj jedinstveni matični broj (JMBG), broj lične karte i banku u kojoj imaju otvoren račun, na koji će im biti uplaćeno 100 evra, a prijavljivanje i onlajn i telefonom je vrlo jednostavno i traje manje od minuta.

Ako pri proveri statusa prijave za 100 evra građanin dobije poruku da je sve u redu sa prijavom, to znači da su uneti podaci prošli neophodne validacije i da fizičko lice zadovoljava uslove propisane Uredbom, odnosno da je reč o državljaninu Republike Srbije, da ima aktivno prebivalište i važeću ličnu kartu.

Sve o prijavi pogledajte u videu:

Video: Evo kako da se u 3 koraka prijavite za 100 evra putem interneta

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Licemerka

    1. jun 2020 | 10:18

    Mislim da :ko se je prijavio među prvima -dobiće poslednji.Iz inata!😜

  • Licemerka

    1. jun 2020 | 12:18

    Ja hoću moje pare!! Ja hoću da ih vidim -da znam šta meni pripada! Nećete vi da me zeznete! 😂(Maratonci ❤️).😂

  • Biljana

    1. jun 2020 | 15:10

    Nije istina da se isplacuje po redosledu prijave.Moj dever koji se prijavio nedelju dana posle mene je dobio novac a ja koja sam se prijavila prvog dana,nisam jos dobila a u istoj smo banci.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>