• 0

Nema više najjeftinijeg goriva na svetu, cena benzina kao i na drugim tržištima

"Došlo je vreme da krenemo ka novoj normalnosti"

  • 0
gorivo benzin filter

Foto: Shutterstock

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro saopštio je da će građani te zemlje od ponedeljka gorivo kupovati po cenama na međunarodnom tržištu.

Time je prekinuta praksa da ta zemlja ima najjeftinije gorivo na svetu, prenosi američka agencija AP. Od 1. juna građani Venecuele će litar plaćati 50 centi, 1,90 dolara galon goriva, a moći će svakog meseca da kupuju benzin jednom po subvencionisanoj ceni od 0,025 dolara po litru.

Prema Madurovim rečima, vlada će nastaviti da plaća svo gorivo koje se koristi za javni saobraćaj.

- Došlo je vreme da krenemo ka novoj politici, ka novoj normalnosti, ka novoj situaciji - rekao je Maduro u televizijskom obraćanju naciji nazvavši taj potez "regulisanjem troškova".

Venecuela ima najveće podzemne rezerve sirovog goriva, ali je primorana da kupuje benzin od Irana, jer nije u mogućnosti da eksploatiše sirovinu iz zemlje i pretvara je u benzin.

Lider opozicije Huan Gvaido kritikovao je ranije tu odluku nazvavši je "podsmehom diktature" i pozvao narod da odgovori silom.

Video: Tankeri plutaju puni nafte koju niko neće

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>