• 2

Čak 17.000 radnika ne veruje svom poslodavcu, proverili radni status preko aplikacije

Lak način pristupanja

  • 2
biznis, računica, štednja, evri, pare, novac, devize, biznis,

Foto: Shutterstock

Preko aplikacije E-vodič o pravima zaposlenih u vreme epidemije virusa COVID -19 do danas je 16. 845 radnika proverilo svoj radni status, navodi Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Svi koji su morali u vreme vanrednog stanja, a i nakon njega, da rade od kuće, zbog toga što pripadaju najugroženijoj grupi stanovnika, roditelji su dece do 12 godina ili su bili u nemogućnosti da zbog obustavljenog prevoza dolaze na posao kao i svih drugih opravdanih razloga, treba da znaju koja su njihova prava, objasnio je ministar za rad Zoran Ðorđević prilikom uvođenja aplikacije.

On je naveo da aplikaciji koja se nalazi na sajtu Ministarstva na veoma jednostavan način mogu da pristupe svi koji žele da provere svoj status unosom traženih podataka.

Ukoliko bilo ko zaključi da mu je neko pravo uskraćeno može to da prijavi inspekciji rada pozivom na 0800/300-307 ili na mejl adresu Ministarstva, odnosno inspekcije: inspekcija@minrzs.gov.rs ili kontrola@minrzs.gov.rs.

Video: Ko će i dalje da radi od kuće, kako će se koristiti odmori...

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srkimaja

    Nemamo nikakva prava kod Tita smo.imali a sad nula .....

  • nikolas

    KO IM MOZE VEROVATI KAD SU POSLODAVCI TAJKUNI I SVINDLERI !!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke