• 1
 ≫ 

Ubrzani staž: Zdravstvenim radnicima u Rusiji se jedan dan rada računa kao tri

 ≫ 

U Ministarstvu rada podsećaju da se prevremena penzija dobija za 25 godina medicinskog staža u seoskoj sredini i 30 godina staža u gradu

  • 1
KRUŠEVAC KORONAVIRUS TRI SESTRE JELIKA SLAVKOVIĆ

Zdravstveni radnici, jedni od heroja za vreme pandemije / Foto: Tanjug/Privatna arhiva

Svaki dan rada s pacijentima zaraženim korona virusom u stacionarnim ustanovama, ambulantama i hitnoj pomoći ruskim medicinskim radnicima biće računat kao - tri dana.

Kako je navedeno iz pres službe ruskog Ministarstva za rad, medicinski tehničar hitne pomoći koji je radio dva meseca sa zaraženim osobama, imaće staž od šest meseci, pišu Nezavisne novine.

Podatke o medicinskim radnicima koji pružaju pomoć pacijentima sa potvrđenim virusom ili sumnjom na virus, poslodavci će dostavljati penzionom fondu.

U Ministarstvu rada podsećaju da se prevremena penzija dobija za 25 godina medicinskog staža u seoskoj sredini i 30 godina staža u gradu.

Prethodno je objavljeno da je stimulativne uplate za april, za rad sa pacijentima zaraženim virusom, dobilo više od 153.000 medicinskih radnika u unutrašnjosti zemlje – lekari, pomoćno osoblje, vozači hitne pomoći, saradnici federalnih ustanova, navodi Ruska reč.

Video: U novoj laboratoriji KCS na dnevnom nivou se obrađuje 1.000 uzoraka, a za rezultat treba pet sati

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mix

    3. jun 2020 | 09:47

    Mi bismo trebali prvi to uraditi. Razlog totalno ponizeni zdravstveni radnici,mizerna plata,uslovi rada ravni vremenu pre 1 svetskog rata,najbolesnije stanovnistvo na svetu itd...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>