• 4

Niče fabrika kafe u Požarevcu, investicija vredna 3 miliona evra

Gradnja u dve faze

  • 4
kafa

Foto: Pixabay

Grad Požarevac ustupio je zemljište u "Severnom bloku industrijske zone", bez naknade kompaniji "Bambi Sučes" koja će izgraditi fabriku za proizvodnju kafe.

Ugovorom je predviđeno da se u tom delu Požarevca izgradi fabrika za proizvodnju kafe u kojoj će raditi 22 radnika. Vrednost investicije je oko 2,9 miliona evra, objavljeno je na sajtu Grada.

Ugovor o otuđenju zemljišta između Grada Požarevca i kompanije „BAMBI SUČEŠ" DOO Požarevac potpisali su zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović i direktor „BAMBI SUČEŠ" DOO Aleksandar Miljković.

Pavlović je ovom prilikom rekao da je potpisivanje ovog ugovora znak da politika koju Požarevac vodi na polju lokalnog ekonomskog razvoja daje rezultate.

- Tu pre svega mislim na završetak izgradnje Nove industrijske zone, čiji će prvi stanovnik biti upravo kompanija „BAMBI SUČEŠ“ DOO, kao i na obezbeđivanje podsticaja u vidu dobijanja besplatnog zemljišta u saradnji sa Vladom Srbije. Posebno mi je drago što će celu investiciju voditi Požarevljani u saradnji sa grčkim partnerom. Ovo je prva investicija koja će se realizovati u Novoj industrijskoj zoni u Požarevcu, u kojoj su upravo završeni radovi na putnoj infrastrukturi - rekao je on.

Dodao je da će sa otvaranjem prve fabrike, industrijska zona i praktično početi da funkcioniše. Ističe da poslednjih meseci raste interesovanje za kupovinom novih parcela, i to od strane sugrađana.

Direktor „BAMBI SUČEŠ“ DOO Aleksandar Miljković rekao je da je izuzetno zadovoljan ovom uspešnom saradnjom, i dodao da su uslovi koje je Požarevac ponudio preko svog ekonomskog plana razvoja bili dobri i da su se zbog toga odlučili za ovaj grad.

On je dodao da očekuje da će uskoro krenuti sa izgradnjom fabrike. U prvoj fazi izgradiće 1600 m2 fabrike sa planiranim kapacitetom od 200 tona kafe na mesečnom nivou.

Direktor „BAMBI SUČEŠ“ DOO očekuje da u narednoj godini već pređu u drugu fazu, proširenjem na još jednu parcelu i povećnjem proizvodnje a investicija bi tada trebala da premaši tri miliona evra.

„BAMBI SUČEŠ" DOO dao je bankarsku garanciju da će sve potpisano biti završeno u kratkom roku", naveo je. Simonović je dodao da mu je drago što je ova kompanija nakon predstavljanja privrednih potencijala grada rešila da investira baš u Požarevcu i pored drugih lokalnih samouprava.

Video: Stranci a domaći u Beogradu: Rekli su da smo ludi, ali mi smo ovde srećni

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zlatka Stojadinovic

    3. jun 2020 | 16:57

    Kafe ima sasvim dovoljno.Bolje da je pokrenut MIP i organizovana proizvodnja svinja i goveda.Radnika bi bilo vise zaposlenih .Ljudi bi na selu vise ostajali i imali neku perspektivu.

  • Lima

    3. jun 2020 | 11:25

    A nadnica mesto plate...

  • ❓❗

    3. jun 2020 | 13:10

    Fabrika kafe?! A ja mislio da je to biljka koja raste u Južnoj Americi i Africi.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>