• 4

Carnex ponovo izvozi na rusko tržište

Na osnovu kompletirane dokumentacije koju je priložilo Ministarstvo poljoprivrede Republike Srbije, prema rezultatima dostavljenih materijala, otklonjene sve neusaglašenosti

  • 4
Carnex

Foto: Promo/Carnex

Industriji mesa Carnex od 1. juna je ponovo dozvoljen izvoz na tržište Ruske Federacije. Ova odluka odnosi se na izvoz termički obrađenih proizvoda od svinjskog i goveđeg mesa, koje je Carnex i ranije izvozio na tržišta Carinske unije (Rusiju, Belorusiju i Kazahstan).

Na osnovu kompletirane dokumentacije koju je priložilo Ministarstvo poljoprivrede Republike Srbije, Federalna služba za veterinarski i fitosanitarni nadzor objavila je da su, prema rezultatima dostavljenih materijala, otklonjene sve neusaglašenosti.

Carnex je jedan od lidera naše mesne industrije, koji kao što je poznato, ima zaokružen sistem proizvodnje,  i svojim potrošačima obezbeđuje mesne proizvode vrhunskog kvaliteta, primenjujući najviše standarde kvaliteta i bezbednosti u procesu proizvodnje. Proizvodnja namenjena izvozu na tržište zemalja EAEU se posebno najavljuje, evidentira i prati, što je moguće dokazati kroz ceo sistem bezbednosti hrane implementiran i sproveden kroz propisane procedure i program sistema kvaliteta.

Podsećamo i da je kompanija Carnex na sajmu prehrambenih proizvoda "Prodexpo" u Moskvi, u konkurenciji od 2.309 izlagača iz 65 država, bila jedini inostrani proizvođač nagrađen i zlatnim  i srebrnim medaljama.

(Telegraf.rs/PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • želimir

    Prodaju se i kod nas u Hrvatskoj. I odlični su.

  • Ivica Adamov

    Znate onu Borinu "Jedite karneks pastete, cik ako smete". Ode Bora u legende sa svojim stihovima od pre 30 godina. OD onda je tehnologija uznapredovala i braci Rusima zelim da uzivaju u karneksovim proizvodima.

  • Voja

    Koliko srbija ima koristi od toga čiji je karneks

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke