• 15

"Snizila sam cene za više od 50 odsto, ali gostiju nema, očajni smo"

Za mnoge najlepše hrvatsko ostrvo sada je praktično prazno...

  • 15
hvar

Hvar / Foto: Pixabay/ JoelleLC

Jedna Hrvatica s Hvara svake godine spremna dočeka sezonu, a njeni apartmani inače vrve od gostiju, ipak, ne i ove godine. Kaže da je još pre mesec dana značajno snizila cene, što je i objavila na sajtu Airbnb, ali reakcija još nema.

Deo hrvatskih gazda koje iznajmljuju apartmane je očajan, jer su zbog epidemije - rezervacije stale. Ne pomaže ni smanjenje cena, piše Večernji list, a prenosi Poslovni dnevnik.

- Pre korone bili smo puni do polovine jula, a nisam sigurna da više išta možemo očekivati. Hvar zavisi od "avio-gostiju", a nama su konkretno gosti najpre Britanci i Amerikanci, koje je virus značajno pogodio - rekla je zabrinuta Hrvatica koja iznajmljuje apartmane na Hvaru.

Kako dalje navodi, "nisam ni očekivala da domaći reaguju, oni obično i ne bukiraju odmor na Jadranu preko portala, ali snižavanje cena nije probudilo interesovanje ni kod stranaca. Brine me i činjenica da je moj oglas na Airbnb-u 2019. u maju pregledan 500, a sada samo 100 puta - kaže ona.

Apartman za dvoje, koji je prošle godine bez problema naplaćivala 150 evra po noćenju, sada nudi za 90 evra, a ako gosti ostaju duže od sedam dana, cena pada za još 25 odsto.

 

Osim toga, u svoje luksuzne apartmane je mnogo uložila, ali ove godine neće moći da povrati investiciju.

- Mora se ulagati, bez toga više nema gostiju. Pre adaptacije, iznajmljivali smo sobe za od 100 do 150 kuna po osobi za noć, bili bismo puni samo 20 dana, a sezona nam je trajala maksimum mesec i po. Nakon adaptacije, goste imamo već od kraja marta sve do kraja oktobra, a svakog meseca puni smo praktično 25 dana - otkriva ova Hrvatica.

Video: Seničić o ograničenom broju turista u kolima u Grčkoj

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>