• 2

Nemci će se voziti u našim tramvajima: Kragujevac u potrazi za novim inženjerima

Vozila bi trebalo da budu isporučena krajem jeseni

  • 2
Beč, prevoz, tramvaj, kola

Kragujevčani rade punom parom / Foto: Shutterstock

Kako je danas najavljeno, tramvaji iz pogona u Kragujevcu uskoro bi trebalo da se nađu u jednom nemačkom gradu.

Generalni direktor "Simensa" za Srbiju, Udo Ajhinger, takođe je naveo da je u planu otvaranje više hiljada radnih mesta. Dalje objašnjava da su tokom protekla 24 meseca menjali fabriku koju su ranije preuzeli.

- To je bila fabrika u kojoj se proizvodio aluminijum. Sada u njoj proizvodimo šinska vozila. Završili smo sva postrojenja, podigli smo i tri sale, kako bismo imali dovoljno prostora. Udvostručili smo broj zaposlenih u Kragujevcu. Obučili smo inženjere, tehničare i drugo osoblje - rekao je Ajhinger za RTS.

Kaže da je to izuzetno složen proces, za koji je potrebno mnogo sredstava i napora.

- Ponosan sam na ono što smo postigli. Počinjemo i proizvodnju tramvaja i srećan sam što mogu da kažem da ćemo krajem jeseni isporučiti tramvaje nemačkom gradu - ističe Ajhinger.

Naglašava da sve "Simensove" fabrike i inženjerski centri u Srbiji uvek traže talentovane ljude na svim položajima.

- Svi konkursi su dostupni na internetu. Stalno tragamo za najboljim i talentovanim ljudima u Srbiji i uspevamo da ih nađemo, što dosta govori o ovoj zemlji. Izuzetno smo ponosni na naš inženjerski centar, gde imamo 60 inženjera koji direktno iz Kragujevca upravljaju projektima na svetskom tržištu - ističe on.

Dodaje da je cilj da broj inženjera bude utrostručen u narednih godinu i po dana.

- Mogu da kažem da postoji dug spisak ljudi koji su zainteresovani da ulažu u Srbiju. Ključ za uspeh je u tome da vlada uspostavi program i održi svoja obećanja - kaže Ajhinger.

Video: Preko Savskog trga, na kojem je u toku rekonstrukcija, danas je prošao prvi tramvaj

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke