• 0

U prvom kvartalu, u Srbiju ušlo 7,8 odsto vozila manje

Kada je reč o izlasku putničkih vozila iz naše zemlje, beleži se pad za 12,6 procenata

  • 0
HORGOS GRANICA STANJE prelazak granični prelaz putnici koferi

Granični prelaz Horgoš / Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Ukupan broj putničkih motornih vozila koja su ušla u Srbiju u prvom kvartalu ove godine manji je za 7,8 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, objavio je Republički zavod za statistiku (RZS).

Domaćih vozila je manje za 8,5 procenata, a stranih za 7,3 odsto.

Ukupan broj putnika, koji su svim vrstama putničkih vozila ušli u Srbiju tokom prvog kvartala ove godine, manji je za 13,6 odsto u poređenju sa istim periodom prethodne godine.

Broj putnika u vozilima s domaćom registracijom manji je za 9,4 procenta, dok je u vozilima sa stranom registracijom manji za 15,4 odsto.

Najveći broj vozila ušao je preko graničnih prelaza s Hrvatskom (26,9 odsto), a zatim preko graničnih prelaza sa Bosnom i Hercegovinom (23,06 odsto), i Mađarskom (11,9 procenata).

Najveći broj ulaza vozila u Srbiju zabeležen je preko graničnih prelaza Most Bačka Palanka (11,7 odsto), Batrovci (9,3 odsto) i Preševo (9,1 procenat).

Granični prelaz Batrovci

Batrovci / Foto: Printskrin AMSS

Kada je reč o izlasku putničkih vozila iz Srbije, beleži se pad za 12,6 procenata u odnosu na isti period 2019. godine.

Broj vozila s domaćom registracijom u izlazu je manji za 12,9 odsto, dok je u istom periodu izlaz vozila sa stranom registracijom manji za 12,5 odsto. Ukupan broj putnika izašlih iz Srbije tokom prvog kvartala 2020. manji je za 14,4 procenta, u odnosu na isti kvartal 2019.

Broj putnika u vozilima sa srpskom registracijom manji je za 10,4 odsto, dok je u vozilima sa stranom registracijom manji za 16,2 procenta.

Preko graničnih prelaza sa Hrvatskom izašao je najveći broj putničkih prevoznih sredstava i to 27,6 procenata, a zatim preko prelaza sa Bosnom i Hercegovinom (21,9 odsto) i Mađarskom, 16,9 posto.

Tri prelaza sa najvećim prometom putničkih vozila u izlazu Srbije su Horgoš (11,8 odsto), zatim Batrovci sa 11,6 % i Most Bačka Palanka sa 9,7 procenata.

Video: Na Horgošu nikad praznije: Ovako izgleda ulazak i izlazak iz zemlje posle otvaranja granica

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>