• 0

Karić: Srbija i Kazahstan neraskidivo prijateljstvo treba da upotpune jakom privrednom saradnjom

Dragomir J. Karić čestitao rukovodstvu Kazahstana nacionalni praznik

  • 0
Dragomir J. Karić, Srbija Kazahstan, poslovna saradnja

Foto: BK group

Narodni poslanik Dragomir J. Karić, član Parlamentarne grupe prijateljstva sa Kazahstanom u Narodnoj skupštini Srbije, čestitao je predsedniku Kazahstana Kasimu Žomartu Tokajevu i predsednici Senata Kazahstana Darigi Nazarbejevoj nacionalni praznik Dan državnih simbola.

On je uputio najiskrenije želje za dalji prosperitet u svoje, ali i u ime narodne poslanice Milanke Karić, počasnog konzula Kazahstana u Srbiji i predsednice Parlamentarne grupe prijateljstva sa Kazahstanom u Skupštini Srbije.

- Državni simboli poput zastave, grba i himne su oličenje identiteta jedne nacije i države, i potvrda njihovog suvereniteta i nezavisnosti. Zato želim kazahstanskom narodu da s ponosom proslavlja ovaj praznik i da se diči svojim imenom i državom. Kazahstan i Srbija su u više navrata dokazali da je izgrađeno prijateljstvo neraskidivo, a sada je vreme da se ekonomska saradnja i privredna razmena podignu na onaj nivo koji i zaslužuju, jer je potencijal za razvoj odnosa u svim segmentima izuzetan. Još jednom bih zahvalio Kazahstanu što principijelno podržava integritet Srbije - istakao je Karić, kojeg je Kazahstan 1992. godine proglasio za svog prvog počasnog konzula u Kanadi odmah po osamostaljenju od SSSR.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>