• 1
 ≫ 

Egipat svakog meseca izgubi milijardu dolara: Hoteli se postepeno otvaraju, uz 6 novih pravila

 ≫ 

Turizam u ovoj zemlji ima udeo od 12 do 15 odsto u BDP-u

  • 1
pustinja, egipat

Da li planirate da posetite Egipat ovog leta? / Foto: Pixabay

Tradicionalno, mnogo naših ljudi svakog leta poseti Grčku, Tursku, Egipat. U poslednjoj od navedene tri zemlje hoteli se polako otvaraju, pre svega za domaće turiste, ali uz strogo poštovanje pravila o bezbednosti.

Kada je reč o ekonomskom aspektu, procena je da egipatski turistički sektor mesečno izgubi milijardu dolara zbog pandemije, koja je omela i ekonomski rast predviđen za ovaj period. Naime, u trećem kvartalu aktuelne fiskalne godine, rast je 5 odsto, a procena je bila da će dostići 5,9 procenata.

Turizam, inače, ima udeo od 12 do 15 odsto u BDP-u zemlje.

Za turiste je važno da znaju da nova pravila ponašanja na letovanju nalažu obavezno prisustvo doktora u hotelima, merenje temperature i zonu za karantin.

Aerodromi su još uvek zatvoreni za strane putnike, a 99 hotela je dobilo dozvolu za otvaranje četvrtine kapaciteta, ako se ispune strogi zahtevi. Po svemu sudeći, ovo leto za Egipat možda neće biti "izgubljeno", jer sezona za mnoge maltene tek počinje u septembru.

Što se tiče poslovanja i samog načina rada ubuduće: gosti će morati da se prijave onlajn, a radnici da prođu brz test na Covid-19 pri dolasku u hotel. Takođe, podrazumeva se nošenje maski i rukavica.

Hoteli će kasnije moći da rade i sa 50 odsto kapaciteta. Još uvek nije poznato da li će pandemija uticati na cene u hotelima.

Nasuprot tome, rafinerija, komunikacije i građevina beleže rast, i to u visini od 78 odsto, 15 odsto i osam procenata.

Video: Oaza kao iz bajke: Njenim lepotama nije odoleo ni Aleksandar Veliki

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>