• 28
 ≫ 

Montenegro erlajns: "Trpimo ogromnu štetu. Veza sa Beogradom je regionalno najbolja linija"

 ≫ 

MA (Montenegro Airlines) je danas otvorio poslovnice u Podgorici i Budvi, i kreće prodaja karata

  • 28
Montenegro erlajns, Montenegro erlajnz, Montenegro airlines

Foto: Printscreen/Youtube/ Al Jazeera Balkans

Izvršni direktor Montenegro erlajnsa (MA), Vlastimir Ristić, rekao je da ta nacionalna avio-kompanija trpi izuzetno veliku štetu zbog zabrane sletanja na beogradski aerodrom "Nikola Tesla", jer je u pitanju regionalno najbolja linija, za koju uvek postoji veliko interesovanje putnika.

- Još uvek željno iščekujemo informacije o tome kada će avioni MA moći ponovo da sleću na beogradski aerodrom. Naše interesovanje i interesovanje putnika je veliko. To su tradicionalne veze, poslovne veze, studenti, zdravstvene usluge. Mi smo višeznačno povezano - rekao je Ristić u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG), navodeći da je MA spreman da obnovi linije čim se reši to pitanje, piše RTCG.

- Ne možemo da zamislimo da opstanemo bez te linije. To je linija koja ima generator tražnje, tu imamo uvek veliko interesovanje i vrlo je bitna za našu turističku privredu i razvoj. Trpimo ogromnu štetu zbog toga - kazao je Ristić, i dodao da "Covid-19 ima razarajuće posledice po avio-industriju".

Nikola Tesla, aerodrom, radovi

Radovi na aerodromu "Nikola Tesla" / Foto: elgrade airport

- Recimo, mi u MA imamo obaveze koje se tiču lizing rata aviona, kredita, to su obaveze koje ne možemo da izbegnemo. Postoje određeni minimumi u letačkoj operativi, koliko moraju da lete naše letačke posade. Svako probijanje tih termina može da izazove kasnije probleme u obuci - pojasnio je Ristić.

On je kazao da je MA danas otvorio poslovnice u Podgorici i Budvi, a od danas kreće i prodaja.

- Juče smo kroz sistem pustili prve letove. Planiramo da prvi let bude 12. juna za Ljubljanu, a 14. za Frankfurt - saopštio je Ristić, najavljujući ponovno pokretanje linija prema Parizu i Beču

Smatra da Crna Gora treba da ima dobru nacionalnu avio-kompaniju i savesno rukovođenje njome: "Trudićemo se da to afirmišemo, da raste kompanija, da se naši građani ponose time što imaju svoju nacionalnu avio-kompaniju i što su toliko uložili da je sačuvaju".

Video: Ministar spoljnih poslova oštro je reagovao na zabranu sletanja Er Srbije u Crnu Goru

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    5. jun 2020 | 09:28

    Trpite štetu? Pa nek' vas Milo malo "pogura".

  • Čika delija momak

    5. jun 2020 | 09:28

    Zabrana treba da važi minimum do 2025. godine

  • P.S

    5. jun 2020 | 09:54

    Zabrana neka traje vecno.Treba azmotriti sve druge opcije i trerirati ih kao strance sto pre

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>