• 7

"Victoria's Secret" pred pucanjem, na korak od stečaja

Problemi ih prate već duže vreme...

  • 7
Irina Šajk

Irina Šajk / Foto: Profimedia/Backgrid USA

Kako prenosi "The Wall Street Journal", britanski krak kompanije "Victoria's Secret" odlazi pod stečaj, i tako ugrožava više od 800 radnih mesta i 25 prodavnica.

Reč je o pojmu "light touch administration", što podrazumeva moratorijum na potraživanja za neplaćena dugovanja, ali dopušta menadžmentu da upravlja kompanijom uz saglasnost kreditora.

Stečajni upravnik će pokušati da pronađe kupca za imovinu ili da ponovo pregovora o zakupu, u pokušaju da spasi kompaniju, koja je u proteklom periodu pretrpela velike gubitke.

"Victoria's Secret" je već prijavila 785 svojih radnika za novčanu pomoć države, s idejom da će ostati u sklopu šeme o očuvanju radnih mesta, dok se ne postigne krajnji dogovor.

Rob Harding, ispred konsalting firme "Deloitte", kaže da je ovo još jedan jak udarac za "High street" i pokazatelj kako se pandemija odrazila na maloprodajnu industriju.

Podsetimo, čuvena revija Viktorijinih anđela je u 2018. godini imala najniži rejting: pratilo je samo 3,2 miliona gledalaca, a godišnje košta 12 miliona dolara.

Video: Najveći ekonomski izazovi u narednih 10 godina

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke