• 0

Merkel: Strategija vodonika i digitalizacija su naša budućnost, čeka nas i novo zaduživanje

Korona kriza je najteža kriza u istoriji nemačke privrede

  • 0
Angela Merkel

Angela Merkel / Foto: Tanjug/AP

Nemačka kancelarka Angela Merkel istakla je danas da je "sada važno ispravno, hrabro i odlučno delovati kako bi Nemačka izašla iz najteže privredne krize u svojoj istoriji".

Merkelova je, u nedeljnoj poruci, naglasila da mere dogovorene ove nedelje objedinjuju klasičan paket za podizanje privrede i paket usmeren na budućnost.

Klasični paket podrške privredi svoje delovanje će razviti 2020. i 2021, dok će dugoročni paket budućnosti od 50 milijardi evra biti potreban zato što se klimatskim promenama i digitalizacijom menja i način privređivanja.

U susret klimatskim promenama nemačka vlada, prema njenim rečima, u paketu budućnosti ide strategijom vodonika, koja će biti odlučno primenjena.

Takođe, "obnovljive energije i sanacija zgrada biće snažnije podsticane, te će se ići na potpunu promenu mobilnosti".

Isto tako, kako kaže nemačka kancelarka, biće pojačani napori i u oblasti digitalizacije, a s tim u vezi Merkelova kaže da će fokus biti na veštačkoj inteligenciji i izgradnji bržih mreža.

Ukazala je i da će za ove impulse biti potrebno novo zaduživanje, ali da to ne znači da narednih godina nijepotrebno solidno vođenje budžeta.

Video: Istorijski kratko obraćanje nemačke kancelarke Angele Merkel

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>