• 0
 ≫ 

Eurobank obezbeđuje sredstva iz garantne šeme mikro, malim i srednjim preduzećima

 ≫ 

U cilju olakšavanja poslovanja u izazovnim vremenima i znatno izmenjenim okolnostima, kao odgovorna kompanija, Eurobank je započela kreditiranje preduzetnika i malih i srednjih preduzeća

  • 0
milan vićentić, eurobanka Milan Vićentić/Foto: Privatna arhiva

Poslovanje kompanija se, po ukidanju vanrednog stanja i postepenom izlasku iz krize izazvane pandemijom, polako vraća u ustaljene tokove. Jedan od najvažnijih sektora privrede – mala i srednja preduzeća bio je  jedan od najviše pogođenih u prethodnom periodu. Priznanje zaslužuju svi privrednici koji su poslovanje učinili dovoljno fleksibilnim kroz uvođenje brojnih inovacija i promenom fokusa rada, sa ciljem  da očuvaju radna mesta, proizvodne pogone, ali i vitalnost celokupne privrede Srbije. Na taj način pokazali su sposobnost i spremnost da se prilagode novim okolnostima.

Naša banka je i tokom krize ostala pouzdan partner svojih klijenata iz sektora malih i srednjih preduzeća. Sa njima smo bili u neprekidnoj komunikaciji, da bismo mogli brzo da reagujemo na njihove potrebe u novim okolnostima. Na deo tih potreba odgovorila je i Vlada Srbije kroz blagovremeno uvedene mere ekonomskog programa i podršku privredi putem garancija za ublažavanje posledica pandemije.

Ukupna vrednost programa predviđena ovom merom iznosi oko 2.2 milijarde evra, što je dovoljno da se pokrene jedan od najvažnijih sektora srpske privrede. U cilju olakšavanja poslovanja u izazovnim vremenima i znatno izmenjenim okolnostima, kao odgovorna kompanija, Eurobank je započela kreditiranje preduzetnika i malih i srednjih preduzeća. Ovu vrstu kredita nudimo i postojećim i budućim klijentima, u želji da izađemo u susret što većem broju malih i srednjih preduzeća. Kredite u iznosu do 3 miliona evra odobravamo na rok do 36 meseci, uz grejs period od 9 do 12 meseci. Do sada je preko 60 miliona evra sredstava obuhvaćeno zahtevima koji su u procesu obrade, a  svi zainteresovani koji ulaze u program odobravanja kredita iz garantne šeme, dodatne informacije mogu dobiti putem Kontakt centra 0800 1111 44 / opcija 5, kao i kod nadležnog saradnika za rad sa privredom.

Kolumnu potpisuje: Milan Vićentić, Član Izvršnog odbora Eurobank i direktor Sektora za korporativno bankarstvo

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>