• 1
 ≫ 

Kreće treći ciklus onlajn ankete "Zajedno kroz krizu": Privrednici, koji su vaši zahtevi?

 ≫ 

Da se čuje mišljenje privrednika

  • 1
biznis, računica, štednja, evri, pare, novac, devize, kasica Foto: Shutterstock

Privredna komora Srbije (PKS), u saradnji sa USAID Projektom saradnje za ekonomski razvoj, pokreće treći ciklus anketiranja privrednika u okviru istraživanja "Zajedno kroz krizu".

Istraživanje je posvećeno ekonomskim aspektima krize prouzrokovane pandemijom virusa Kovid-19. Reč je o konačnoj fazi istraživanja započetog u martu ove godine, kako bi se, kroz praćenje promena u poslovanju uzrokovanih krizom, što bolje odgovorilo na zahteve privrede, navodi se u saopštenju PKS.

Cilj ankete je sagledavanje efekata korona krize na poslovanje privrede i uslova potrebnih za njen oporavak. PKS i na ovaj način želi da čuje mišljenje privrednika, kao i njihovu procenu dosadašnje podrške Komore za vreme trajanja krize. Upitnik je dostupan u onlajn formi do podneva u petak, 12. juna.

U fokusu istraživanja, mesec dana nakon ukidanja vanrednog stanja, jesu vrste prepreka koje privrednici vide na putu oporavka. Takođe, anketa treba da obezbedi odgovore na to koliko firmi je deo globalnih lanaca vrednosti, koje su im strategije oporavka iz krize, i posebno, koje su mere preduzete kako bi se vratili na nivo pre krize.

Upitnik je osmišljen tako da pruži relevantne odgovore i po vremenskim presecima u ukupnom periodu trajanja krize, kao i po sektorima, regionalnoj zastupljenosti, veličini preduzeća.

S obzirom na to da je ovo finalni upitnik u istraživanju, daće i objedinjeni pregled kretanja stanja firmi koje su učestvovale u istraživanju u sva tri ciklusa.

Upitnik je dostupan na internet adresi: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf1RGUPRnC7f-6rQal1J9cXFrk8R8f76dyaS9DpIUgZb5lFvA/viewform?usp=sf_link

Video: Uvedene još dve uredbe za pomoć poljoprivrednicima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    8. jun 2020 | 18:44

    Smanjite malo samodoprinose, polovina prosecne plate skoro su samodoprinosi! Mnogo..

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>