• 2

"Srpska privreda se sačuvala, sad treba podržati digitalizaciju malih i srednjih preduzeća"

U narednom periodu prioritet će biti podrška ubrzanoj digitalizaciji

  • 2
Marko Čadež, Predsednik Privredne komore Srbije Foto: Tanjug/Rade Prelić

Srpska privreda je uprkos snažnom udaru pandemije, zahvaljujući programu državne pomoći i podršci koju je PKS pružala kompanijama, sačuvala realnu osnovu za nastavak rasta, makroekonomsku stabilnost i kreditni rejting, ljude i kompanije, otvorenost i sposobnost da ostane pouzdan partner i investitorima i kupcima iz Evrope i sveta, ocenio je predsednik Komore Marko Čadež.

On je rekao da će jedan od prioriteta PKS u narednom periodu biti podrška ubrzanoj digitalizaciji, posebno malih i srednjih preduzeća, podstaknuta uslovima poslovanja tokom zdravstvene krize, čemu će biti posvećena jedna od serije jesenjih onlajn događaja Evrokomor.

- U postkovid periodu, nastavićemo razvoj zajedničkih digitalnih komorskih servisa, po ugledu na francuski DigiPilot, razmenom komorskih iskustava i praksi i iznalaženjem mogućnosti za finansijsku podršku, posebno za pomoć malim i srednjim preduzećima bespovratnim sredstvima iz evropskih fondova i programa - rekao je Čadež nakon današnje video sednice Predsedništva Evrokomore posvećene analizi aktivnosti evropske i nacionalnih poslovnih asocijacija tokom zdravstvene krize i budućoj podršci oporavku kompanija članica.

Prema njegovim rečima, mogućnosti mreže evropskih komora da na taj način jačaju konkurentnost malih i srednjih preduzeća i osiguraju njihovu bolju aktuelnu i poziciju u slučaju budućih kriza, su velike i Evropska unija i nacionalne vlade bi to trebalo da iskoriste na najbolji način i podrže oporavak i razvoj svojih privreda.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>