• 0

Probijen tunel Straževica, biće završen sledeće godine

Ministarka Zorana Mihajlović je izjavila da je ovaj tunel simbol pobede dobra nad zlom, podsetivši da su tokom NATO bombardovanja prve i najteže bombe pale upravo na "Straževicu", ali nisu uspele da je probiju

  • 0
tunel, straževica Tunel Straževica / Foto: Beoinfo

Probijen je tunel "Straževica" na obilaznici oko Beograda, deonica od mosta preko Save kod Ostružnice do Bubanj Potoka. Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, poručila je da će tunel biti završen 2021. godine.

Leva cev tunela "Straževica" na obilaznici oko Beograda probijena je jutros oko 10 sati. Tunel je probijen u prisustvu ministarke Zorane Mihajlović, gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića, direktora "Puteva Srbije" Zorana Drobnjaka i generalnog direktora kineske kompanije "Pauer Čajna", Jang Boa.

Mihajlović je izjavila da je tunel "Straževica" simbol pobede dobra nad zlom, podsetivši da su tokom NATO bombardovanja prve i najteže bombe pale na "Straževicu", ali da nisu uspele da je probiju.

tunel, straževica Tunel Straževica / Foto: Beoinfo

- "Straževica" je pokazala da je otporna na sve sukobe i ratove, kao i da kada radite dobre i kvalitetne stvari za svoj narod, ne možete da ne uspete. I dok se desna cev gradila 20 godina, obećavam vam da sa ovom cevi neće biti tako i da će tunel biti završen 2021. godine - rekla je ministarka.

Podsetila je i da je Beograd jedina prestonica u Evropi koja nema obilaznicu.

- Završetkom obilaznice tranzit će ići efikasnije, a građanima ćemo obezbediti kvalitetniji život. Deonica od Ostružnice do Bubanj Potoka biće gotova 2022. godine, čime ćemo dodatno rasteretiti saobraćaj u gradu. Hvala kineskoj i azerbejdžanskoj vladi, kompanijama i svim radnicima što se projekat realizuje u dogovorenoj dinamici i rokovima - rekla je Mihajlović.

Radojičić Probijanje tunela Straževica Probijanje tunela Straževica / Foto: Beoinfo

Zoran Radojičić rekao je da je Srbija u velikom talasu infrastrukturnih projekata, te da i grad Beograd realizuje mnogo značajnih projekata.

- Obilaznica je jedan od tih izuzetno značajnih projekata. Izgradnja je počela 1992. godine, a prva faza urađena je posle 20 godina. Značaj za Beograd je jasan i ogroman. Sav tranzitni saobraćaj će se pomeriti iz gradskog jezgra, pa će i gradski saobraćaj bolje funkcionisati, biće manje zagađenja, a vožnja bezbednija. I ekonomski aspekt nije ništa manje važan - rekao je Radojičić.

Video: Probijaju se najduži tuneli u Srbiji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>