• 3
 ≫ 

Najskuplji kokteli na svetu koštaju kao stan. U čemu je tajna?

 ≫ 

Da, dobro ste pročitali. Ako biste naručili ova tri ekskluzivna pića, shvatili biste da za taj novac možete da kupite - nekretninu

  • 3
koktel Foto: Pixabay

Kažu da svaka roba ima svog kupca, pa je tako i sa ovim koktelima. Dok je nekima nepojmljivo da jedna čaša alkohola može da košta na desetine hiljada dolara, drugi su je već naručili i uživali u njoj.

Ako naručite ova 3 najskuplja koktela na svetu, to će vas koštati ukupno 42,600 dolara, dakle, kao jedan manji stan ili nekoliko dobrih automobila.

Na prvom mestu je "Diamond Is Forever", koktel s 18-karatnim zlatom na čaši. Služi se u hotelu "Ritz-Carlton" u Tokiju, a sadrži Grey Goose vodku, limetu. Sam dijamant koji se nalazi na čaši vredi 16.000 dolara, tako da ostali sastojci ni ne moraju da budu preskupi. Ovo zadovoljstvo košta 22,600 dolara.

Drugi koktel sa liste najskupljih zove se "Ono Champagne" i vredi okruglo 10.000 dolara. Njega možete popiti u Las Vegasu, u hotelu "The Encore Wynn". U njega idu redak šampanjac iz 1981, zatim konjak "Louis XIII Black Pearl", svež sok od pomorandže, sok od kajsije, ružin nektar. Na kraju se dodaju dve kocke leda.

"Martini on the Rock" je još jedan "biser" među koktelima, koji košta 10.000 dolara. Služi se u hotelu "The Algonquin" u Njujorku, i najskuplji je u celoj Velikoj jabuci. Takođe dolazi sa dijamantom, što opravdava naziv - "rock" (kamen). Toliko je poseban da morate da rezervišete tri dana unapred, ako želite da ga probate. U zavisnosti od izabranog dijamanta, cena ide i do 15.000 dolara.

Video: Maska za svaki porok: Genijalan trik da popijete vaše omiljeno piće

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>