• 0
 ≫ 

Diznilend dobija oštrog konkurenta: Stiže novi zabavni park, najambiciozniji evropski projekat

 ≫ 

"The London Resort" bi trebalo da košta 3,5 milijardi funti (oko 4 milijarde evra) i plan je da se otvori 2024. godine

  • 0
The London Resort "The London Resort" kompleks / Foto: londonresort.info

Za 2024. najavljeno je spektakularno otvaranje britanskog zabavnog parka, koji preti da ugrozi dugo građenu reputaciju čuvenog Diznilenda.

Jedan od najambicioznijih projekata, kada je reč o tematskim parkovima u Evropi, svakako je "londonsko letovalište" (The London Resort), koje bi trebalo da se otvori u Kentu.

Kreatori parka, koji treba da osmisle zabavu po uzoru na seriju "Thunderbirds" i film "Kum", najavili su da nastavljaju sa dogovorenim planovima, uprkos virusu korona. Međutim, u saopštenju koje stoji na veb sajtu, navode da počinje javna rasprava, jer okolni žitelji treba da budu ispitani pre gradnje.

Naime, stanovnici i vlasnici firmi koji žive i rade u blizini, treba da budu ispitivani, pre objavljivanja izveštaja o uticaju ovog zabavnog parka na životnu sredinu. Cilj je 0 odsto emisija CO2.

Ovaj tematski resort bi trebalo da se prostire na 535 hektara, i da obuhvata "sedam zemalja": Studios, Woods, Kingdom, Isles, Jungle, High Street and Starport. CEO kompanije je rekao da na projektu radi ogroman tim, koji daje sve od sebe u ovim teškim vremenima.

Kako se dalje navodi, svaka generacija će moći da pronađe nešto po svom ukusu: od hrane i pića do vrste zabave. "The London Resort" će gostima obezbediti i 3.500 hotelskih soba, a ujedno će biti i najveći otvoren zabavni park, još od Diznilenda (Pariz), 1992. godine.

Na primer, "zemlja Studios", prikazivaće vožnje zasnovane na blokbasterima, u čast Holivudu.

Video: Ostrvo snova stiglo u Rusiju: Da li Diznilend odlazi u zaborav?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>