• 6

Ako ste hteli da uvedete gas, sada je prilika: Od 1. jula pada cena, otplata na rate

Gas je najeftinije gorivo, a uređaji za korišćenje prirodnog gasa su napravljeni tako da imaju visok stepen iskorišćenja, pa je samim tim manja i potrošnja

  • 6
novac, štednja, računanje

Gas jeftiniji od 1. jula / Foto: Pixabay

Sva domaćinstva u Srbiji, koja žele da uvedu gas, od 1. jula će moći to da učine po povoljnijim uslovima, jer je "Srbijagas" ranije odlučio da domaćinstvima smanji cenu priključka na 780 evra, uz mogućnost otplate u ratama.

Cena priključka će od 1. jula biti smanjena na 780 evra sa PDV-om, i moći će da se otplati na rate, tri godine bez kamate, u okviru mesečnog računa.

Za priključenje na gas sada se plaća od 1.000 do 1.500 evra.

Stručnjaci ukazuju da veće korišćenje gasa, osim energetske, donosi i ekonomsku, ali i ekološku korist.

Vojislav Vuletić iz Udruženja za gas Srbije kaže da je gas najeftinije gorivo i da su uređaji za korišćenje prirodnog gasa tako napravljeni da imaju visok stepen iskorišćenja, pa je samim tim manja i potrošnja.

Vuletić za Tanjug kaže da se u Srbiji vrlo kasno počelo sa koršćenjem gasa i da sada svega oko 300.000 domaćinstava koristi taj energent, što je u odnosu na evropske zemlje vrlo mali broj.

Ističe da je svuda u svetu korišćenje gasa najeftinije za široku potrošnju i da vlada velika zaintersovanost država da se gas što više koristi. Kao primer navodi Italiju, gde je građanima omogućeno da besplatno dobiju priključak na gas.

Što se tiče gasne mreže, samo šest okruga u Srbiji je potpuno gasifikovano. Očekuje se da će gasovod "Balkanski tok" ubrzati i gasifikaciju zemlje.

Video: Tankeri plutaju puni nafte koju niko neće

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    10. jun 2020 | 14:13

    Pa i vi bi trebali da uvedete prikljucak besplatno jer potrosaci koriste taj energenat koji placaju.. Ovako dzabe ste spustili cenu u drzavi kakvoj zivimo samo besplatan prikljucak ako mislite da dobijete potrosace.. Zamislite na pumpi placam gorivo i plus prikljucak sto mi stavio pistolj za tocenje..

  • Vrščanin

    10. jun 2020 | 15:30

    Kvalitet gasa - očajan. Cena potrošenog gasa za grejanje - paprena. Ne verujete? Pitajte ljude po Banatu, Bačkoj šta i koliko plaćaju, samo da prezime sa koliko toliko mlakim radijatorima. Nikada više!!! Pelet je Bog otac za centralno grejanje!!!

  • Neko

    10. jun 2020 | 14:41

    Jel to samo priključak toliko?! A gde je kotao, radijatori i instalacije?! Malo još dodam i instaliram toplotnu pumpu gde je sigurno jeftinije grejanje...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>