• 0

Ugovor o zakupu ništavan, gigant iz Mostara definitivno ide pod stečaj

Nijedna od stavki ugovora nije ispoštovana, a rokovi su prošli

  • 0
Aluminij Mostar

Printskrin: Youtube/Al Jazeera Balkans

Četiri meseca nakon što je Dragan Čović na Tviteru najavio da je mostarski "Aluminij" dobio novu šansu kroz iznajmljivanje pogona izraelsko-kineskom konzorciju - "Abraham grupaciji", u Sarajevu je objavljeno da je ugovor sa tom firmom faktički ništavan, jer nijedna od stavki ugovora nije ispoštovana, a rokovi su prošli.

- Nijedan radnik "Aluminija Mostar" ne radi u firmi "Aluminij Indastris". Prošlo je 60 dana od davanja saglasnosti, a nijedno plaćanje od "Aluminj Indastris" nije izvršeno prema ugovornom odnosu. Jedan od ta tri razloga je dovoljan da se ugovor prekine, što znači da ugovor od 8. juna ne važi - izjavio je federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić.

Za narednu sednicu Vlade FBiH biće pripremljena informacija o pokretanju stečaja, čime se otvara put poveriocima za naplatu dugova, pre svega EP HZHB, koja već ima dve pravosnažne presude na dug koji sa zateznim kamatama premašuje 153,4 miliona evra.

- Kantonalno tužilaštvo radi na slučaju "Aluminij" zajedno sa Finansijskom policijom, a u pripremi je i novi izveštaj kojim bi istraga trebalo da se preusmeri na firme koje su bili dobavljači sirovina i repromateriijala, istovremeno i najvažniji kupci gotovih proizvoda - potvrdio je Džindić.

Video: Čadež: Kompanije iz Srbije planiraju da povećaju investicije

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>