• 5
 ≫ 

Volmart ređa kikseve: Posle lošeg kotiranja kod zaposlenih, sada je optužen za rasnu diskriminaciju

 ≫ 

Proizvodi za negu kose, za Afroamerikance, do skoro su stajali zaključani, što je slalo pogrešnu poruku da pripadnici crne rase - kradu

  • 5
stop, znak stop

Foto: Pixabay

Ovih dana cela Amerika je na nogama zbog brutalnog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda, a baš ti nemiri su zasigurno okuražili mnoge pripadnike crne rase da ustanu i pobune se jače, glasnije.

Naime, nedavno se jedna mušterija giganta Volmart, Loren Eps, požalila za CBS da je, kada je nedavno kupovala maramu za kosu, primetila kako svi "multikulturalni" proizvodi za negu kose stoje zaključani u vitrini. Kaže da je to "smešno", i da šalje poruku kako pripadnici određene rase kradu, pa proizvode za njih treba čuvati na sigurnom.

Volmart je potom potvrdio da više neće zaključavati proizvode za lepotu, namenjene specifičnoj kosi Afroamerikanaca (black beauty products), u vitrinu. Ovaj konkretan slučaj se dogodio u Denveru.

Trgovinski div je juče izjavio da više nema zaključavanja ovih spornih proizvoda u staklene ormariće, i dodao da je to već primenjeno u oko 12 od 4,700 prodavnica širom SAD. Pre dve godine, još jedan kupac se susreo s istim problemom, i podneo je tužbu protiv Volmarta.

- Mi smo veoma osetljivi na ovakve stvari, a isto tako razumemo da neke radnje određene proizvode (elektronika, kozmetika) svakako drže pod ključem, radi generalne sigurnosti. Ali, to se vrši na osnovu naređenja menadžmenta kompanije, i odnosi se na proizvode koji moraju biti dodatno zaštićeni, ali ne zato što su namenjeni Afroamerikancima - naveo je on.

Video: Sa Svetim pismom u ruci ispred spaljene crkve svetog Jovana: Tramp se obratio Americi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    11. jun 2020 | 22:27

    Волмарт је парадигма робовласништва. ЗАТО је тамо све јефтино...

  • Lol

    12. jun 2020 | 03:49

    Neka prestanu da kradu pa neće biti potrebe za zaključavanjem. Čuj molim te, žale se što im otežavaju krađe.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>