• 9

Piše se nova istorija: Ovako izgleda Budimka čije pogone danas otvaraju

Stari recepti i moderna tehnologija, fabrika iz Požege piše novu istoriju

  • 9

Nekadašnji gigant u preradi voća i povrća, "Budimka" iz Požege, od danas piše svoju novu istoriju. Posle višegodišnjeg stečaja, domaći investitor "ITN grupa", uložila je više od pet miliona evra kako bi poznata fabrika ponovo oživela.

Pogledajte sadašnji izgled nekadašnjeg ponosa države:

U pogonima se nalazi savremena tehnologija, koja će nadaleko čuvenim Budimkinim proizvodima vratiti staru slavu, podseća RINA.

- Uspeli smo da sačuvamo stare recepture, ali i stručnjake koji su ovde nekada radili. Stari kvalitet spojili smo sa savremenim tehnologijama i modernim načinom proizvodnje. Svi koji znaju za džemove i sokove iz Budimke, imaće priliku da se prisete nekih starih vremena. Uspeli smo da sačuvamo i pojedinu staru ambalažu, poput tetrapaka i limenih kantica. Od svežeg voća prave se koncentrati, koji će se kasnije upotrebljavati za sokove. Počinjemo sa jabukom, kajsijom, višnjom i pomorandžom - izjavio je Aleksandar Marković, izvršni direktor "ITN grupe".

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivanjica

    Hvala Bogu! To je uspeh drzave,da ozive stare fabrike koje su bile ponos! Da plasiramp nasu privredu i industriju,a ne da uvozimo.

  • Ina

    A plata 200 Evra

  • Lea

    Uspeli da sacuvaju ambalazu? Valjda ce praviti novu. Treba i dizajnerima posao.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke