• 2

Napušteno selo vapi za ljudima: Da, i ovde su kuće 1 evro, ali ima samo jedna caka

Prelepo italijansko selo nalazi se u južnom delu Kalabrije

  • 2
Italijansko selo Cinquefrondi Cinquefrondi / Foto: Shutterstock

Ćinkvefrondi (Cinquefrondi) je maleno, mirno selo, ali kao iz bajke. Udaljeno je petnaesta minuta vožnje kolima od lokalnog bara na plaži, a nalazi se u južnom delu Kalabrije.

Ono po čemu je najviše popularno, jesu ekstremno niske cene kuća, a to znači da potencijalni kupac za nekretninu treba da izdvoji samo 1 evro, i da potom plati osiguranje 250 evra.

Kako navode svetski mediji, u ovom selu nije zabeležen nijedan slučaj virusa korona, što dodatno govori o tome koliko je Ćinkvefrondi izolovan i pust, a znamo da je Italija bila epicentar Covida-19.

Ako ste ljubitelj mira, tišine i mora, jedna od ovih kuća je pravi izbor za vas.

Na ovaj način, lokalne samouprave žele da podstaknu rast i razvoj napuštenih italijanskih sela. Ipak, postoji caka. Kupci moraju ulagati u ovo područje, kako bi ga oživeli.

 

Ako u roku od tri godine ne renoviraju oronule nekretnine, moraće da plate paprenu kaznu u iznosu od 20.000 evra. Konkretno ova akcija je preduzeta nakon pandemije u jeku, kako bi se oporavio italijanski turizam, ali i napuštene kuće u kojima niko ne živi.

 
 
 
View this post on Instagram
#centrostorico#oldtown#lifetoday#photovintage#likephotos#igersud#igercalabriaA post shared by Giuseppe Agostino (@giu_agos) on

Ljudi su decenijama unazad masovno bežali iz ovog sela, ostavljajući prazne kuće. Lokalci ne žele da Ćinkvefrondi načisto propadne jer ima veliki potencijal: brda, dva topla mora, reku u blizini, i plažu udaljenu svega 15 minuta vožnje kolima. Jeftina prodaja imovine je postala trend u većini ruralnih područja Italije.

Video: Italijanska trobojka obasjala Koloseum: Otvaranje 1. juna

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    12. jun 2020 | 21:47

    Тако је и у нашим селима, и без накнадних "пенала".

  • Mica

    12. jun 2020 | 20:51

    Ne kaze ,se sto južnije to tužnije, Italijani su oduvek ,ulagali vise u sever, sad bi na mucku , da oporave delove juga.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>