• 1

Mladi lekari, da li tražite posao? Otvaraju se nove šanse za ukupno 305 zdravstvenih radnika

Na ovaj način, podstiče se pozitivna selekcija kadrova u zdravstvenom sistemu

  • 1
Sestra, doktorka, buket cveca

Foto: Shutterstock

Vlada Republike Srbije dala je saglasnost da Ministarstvo zdravlja preduzme sve mere iz svoje nadležnosti kako bi se u našim zdravstvenim ustanovama zaposlilo 200 najuspešnijih diplomaca srednjih medicinskih škola i 105 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta.

Vlada na ovaj način podržava najuspešnije studente koji su svojih radom, znanjem i zalaganjem postigli izuzetne naučne i akademske rezultate i omogućava im da nastave usavršavanje u oblastima medicine, u okviru državnog sistema zdravstvene zaštite.

Angažovanjem najboljih zdravstvenih radnika sa srednjom stručnom spremom, odnosno najuspešnijih učenika srednjih medicinskih škola svih profila, biće poboljšan nivo zdravstvene zaštite, kao i starosne strukture zaposlenih.

Na ovaj način, podstiče se pozitivna selekcija kadrova u zdravstvenom sistemu i pruža mogućnost mladim lekarima i srednjem stručnom kadru da svoju profesionalnu karijeru zasnivaju i grade u Srbiji.

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Godišnji program monitoringa statusa voda za 2020. godinu i Program mera za sprovođenje odgajivačkog programa za 2020. godinu.

Izbegnite dugove uz plansko trošenje

Podstiče se pozitivna selekcija kadrova u zdravstvenom sistemu / Foto: Pixabay

Prvim programom obezbeđuje se organizovano i efikasno ispitivanje i praćenje kvaliteta i kvantiteta voda na teritoriji Republike Srbije, kako bi se na sveobuhvatan način ustanovio pregled statusa voda koji obuhvata površinske i podzemne.

Kako bi se unapredila stočarska proizvodnja i genetski kvalitet u ovoj oblasti, obezbeđena su sredstva u iznosu od 150.000.000 dinara za realizaciju Programa mera za sprovođenje odgajivačkog programa za 2020. godinu.

Na sednici je usvojeno Rešenje o dodeli sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja, koja će biti usmerena u humanitarne ili neke druge javne svrhe.

Vlada je na današnjoj sednici proglasila zaštitu Strogog rezervata prirode "Kalinić", koji se prostire u Levaču, u Centralnoj Srbiji. Ovaj rezervat spada u jedinstvena zaštićena područja tog tipa, a njegov zaštićeni status obezbediće očuvanje postojećeg ekosistema i nastavak važnih naučnih istraživanja na ovom području.

Video: Nakon slučaja oduzete devojčice, ministar Đorđević naložio smenu direktora Centra u Subotici

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>