• 0
 ≫ 

Kompanija Šibel u Jagodini počela izgradnju fabrike, posao za 100 radnika

 ≫ 

Izgradnju fabrike u Jagodini Dragan Marković Palma je sa vlasnikom Klausom Šibelom dogovorio u decembru u Beču i gradnja je trebalo da počne pre tri meseca, ali zbog pandemije čekalo se do danas

  • 0
Fabrika, Jagodina, Dragan Marković Palma

Foto: A. Dobrosavljević

Kompanija Šibel iz Austrije danas je u Industrijskoj zoni u Jagodini počela izgradnju fabrike za proizvodnju aktuatora i elektromašinskih elemenata za rafinerije i nuklearne elaktrane. Početak izgradnje označili su predsednik Skupštine grada Dragan Markovic - Palma, zastupnik Šibela za Srbiju Gvozden Dželatović i gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović, a svečasnoti je prisustovao veliki broj građana.

Marković je podsetio da je na mestu gde je sada Industrijska zona, "bio rit a danas je ovde nekoliko fabrika među kojima i tri iz Italije, koje sa uspehom posluju i zapošljavaju radnike".

- Dovođenjem stranih investitora i ubrzanom izgradnjom fabrika, značajno smanjujemo broj nezaposlenih i ja molim naše građane, da ne biraju poslove, da ne čekaju da se zaposle u struci, da prihvate poslove koji im se nude, a da se kasnije kada se za to ukaže prilika zaposle u struci za koju se završili škole i fakultete - poručio je Marković.

Izgradnju fabrike u Jagodini Marković je sa vlasnikom Klausom Šibelom, koji danas iako najavljen nije došao, dogovorio je u decembru u Beču i gradnja je trebalo da počne pre tri meseca, ali zbog pandemije čekalo se do danas.

- Vrednost investicije je preko milion evra, biće završena do kraja godine i za početak će zapošljavati oko 25 radnika, a kasnije do 100 - izjavio je Dželatović.

Reč je o kompaniji iz Beča koja se bavi elektro i mašinskom proizvodnjom za rafinerije i nuklearne elketrane a najviše proizvodi aktuatore - pretvornike, koja plasira u gotovo sve zemlje sveta.

Fabrika, Jagodina, Dragan Marković Palma

Foto: A. Dobrosavljević

Kompanija ima tri partnera u Evropi i sedam u ostatku sveta, a fabrika u Beču zapošljava 120 radnika i sve je automatizovano.

Marković je danas najavio i jednog nemačkog investitora, koji u ponedeljak počinje da dovozi mašine u Jagodinu, a proizvodiće auspuhe za automobile BMW i šrafove. Za početak će raditi u zakupljnom prostoru i zapošljavaće oko 300 radnika.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>