• 0

U Kragujevcu otvorena prva regionalna kancelarija Kluba otvorenih inovacija PKS

Otvaranjem kancelarija Kluba otvorenih inovacija u regionalnim privrednim komorama, svoje usluge, od umrežavanja do edukacije, PKS, po rečima Čadeža, približava privrednicima, spušta u regione u kojima oni žive i rade

  • 0
KRAGUJEVAC BRNABIĆ POSETA SASTANAK SA PRIVREDNICIMA

Ana Brnabić Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež danas je u Kragujevcu, u prisustvu  premijerke  Ane Brnabić, otvorio prvu regionalnu kancelariju  Kluba otvorenih inovacija PKS i pozvao privrednike Šumadije i Pomoravlja da iskoriste podršku poslovne asocijacije i dođu do najboljih inovativnih rešenja za unapređenje  poslovanja i jačanje konkurenosti svojih kompanija i proizvoda.

- Nedavnim osnivanjem Kluba otvorenih inovacija PKS na nacionalnom nivou i otvaranjem njegovih kancelarija u regionalnim privrednim komorama, podržavimo razvoj privrede  povezivanjem  kompanija iz tradicionalnih sektora sa inovativnom, digitalnom i naučno - istraživačkom zajednicom koja ima i može da kreira rešenja i proizvode koji će unaprediti njihovu  organizaciju, proizvodne  i poslovne procese, komunikaciju sa partnerima i kupcima - izjavio je Čadež.

Otvaranjem kancelarija Kluba otvorenih inovacija u regionalnim privrednim komorama, svoje usluge, od umrežavanja do edukacije, PKS, po rečima Čadeža, približava privrednicima, spušta u regione u kojima oni žive i rade.

KRAGUJEVAC BRNABIĆ POSETA SASTANAK SA PRIVREDNICIMA

Marko Čadež Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Čadež je podsetio da PKS nizom aktivnosti, od povezivanja kompanija tradicionalnih i visokotehnoloških, nauke i privrede, edukacijom, podrškom u digitalnoj transformaciji, pomaže i podstiče kompanije da  više primenjuju i same kreiraju inovacije, da bolje iskoriste inovacioni potencijal i prednosti koje digitalno poslovanje pruža.

- Odgovor i države i privrede na  ono što nam se događalo proteklih meseci, tokom pandemije, vitalnost, inovativnost i sposobnost naših privrednika da rešavaju probleme u najtežim okolnostima, koje niko nije  mogao  da predvidi, uverava nas, da u narednih tri do pet godina, zaista možemo da uđemo u red 30  najinovativnijih zemalja.  Želimo da to bude i brže - rekao je Čadež  na skupu u Regionalnoj privrednoj komori PKS u Kragujevcu.

U tome je, po rečima predsednika Privredne komore Srbije,  posebno  značajna  pomoć  države – ozbiljan paket državnih podsticaja  razvoju inovativne privredi  koji je premijerka Ana Brnabić predstavila na skupu.  Važno je da privrednici  te podsticaje što više i bolje iskoriste i u tome mogu da računaju na podršku Privredne komore Srbije, poručio je Čadež.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>