• 0

Zatvori u Srbiji zapošljavaju nove stražare i drugo osoblje

U toku 2017. i 2018. godine, u Službi za obezbeđenje zaposleno je 273 komandira, od čega je 120 primljeno u stalni radni odnos u KPZ u Pančevu, koji je počeo sa radom 1. oktobra 2018. godine

  • 0
Ispitivanje, zatvor

Foto: Shutterstock

U cilju jačanja sistema bezbednosti, Uprava za izvršenje krivičnih sankcija primiće u toku ove godine u stalni radni odnos 225 službenika u kazneno-popravnim zavodima i to najviše u Službi za obezbeđenje, čiji 81 pripadnik počinje da radi 19. juna, saopšteno je danas iz Uprave.

Pojačanje novim komandirima dobija Služba za obezbeđenje u šest zatvora.

U najvećem zatvoru u zemlji u Sremskoj Mitrovici počinju da rade 24 nova komandira, a u najvećoj pritvorskoj jedinici, Okružnom zatvoru u Beogradu, njih 25.

Sa radom počinje i 18 komandira u KPZ u Beogradu, šest u KPZ u Šapcu, pet Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu i tri u Okružnom zatvoru u Kraljevu.

Uprava navodi i da su trenutno u toku konkursi za prijem u stalni radni odnos 109 zaposlenih u 17 zavoda i to najviše u Službi za obezbeđenje (45), zatim u Službi za opšte poslove (22), Službi za tretman (16) i po 13 u službama za obuku i upošljavanje i zdravstvenu zaštitu.

Podseća da je ranije ove godine na neodređeno vreme zaposlila 35 službenika i to u Službi za zdravstvenu zaštitu, Službi za obuku i upošljavanje, Službi za obezbeđenje, Službi za opšte poslove i Službi za tretman.

U ovom trenutku pred komisijom Vlade nalaze se zahtevi za dobijanje saglasnosti za raspisivanje javnih konkursa za 31 izvršioca i to na osnovu potreba zavoda za tim radnim mestima u sedam zavoda - KPZ Sremska Mitrovica, OZ Beograd, KPZ Chuprija, OZ Zaječar, OZ Kruševac, OZ Čačak i SZB u Beogradu. Uprava će i dalje nastaviti da zapošljava nove službenike kako bi ojačala kapacitete u celom sistemu izvršenja krivičnih sankcija.

Video: Iz ovog srpskog zatvora nema bekstva

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke