• 0
 ≫ 

Zatvori u Srbiji zapošljavaju nove stražare i drugo osoblje

 ≫ 

U toku 2017. i 2018. godine, u Službi za obezbeđenje zaposleno je 273 komandira, od čega je 120 primljeno u stalni radni odnos u KPZ u Pančevu, koji je počeo sa radom 1. oktobra 2018. godine

  • 0
Ispitivanje, zatvor

Foto: Shutterstock

Ispitivanje, zatvor

Foto: Shutterstock

U cilju jačanja sistema bezbednosti, Uprava za izvršenje krivičnih sankcija primiće u toku ove godine u stalni radni odnos 225 službenika u kazneno-popravnim zavodima i to najviše u Službi za obezbeđenje, čiji 81 pripadnik počinje da radi 19. juna, saopšteno je danas iz Uprave.

Pojačanje novim komandirima dobija Služba za obezbeđenje u šest zatvora.

U najvećem zatvoru u zemlji u Sremskoj Mitrovici počinju da rade 24 nova komandira, a u najvećoj pritvorskoj jedinici, Okružnom zatvoru u Beogradu, njih 25.

Sa radom počinje i 18 komandira u KPZ u Beogradu, šest u KPZ u Šapcu, pet Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu i tri u Okružnom zatvoru u Kraljevu.

Uprava navodi i da su trenutno u toku konkursi za prijem u stalni radni odnos 109 zaposlenih u 17 zavoda i to najviše u Službi za obezbeđenje (45), zatim u Službi za opšte poslove (22), Službi za tretman (16) i po 13 u službama za obuku i upošljavanje i zdravstvenu zaštitu.

Podseća da je ranije ove godine na neodređeno vreme zaposlila 35 službenika i to u Službi za zdravstvenu zaštitu, Službi za obuku i upošljavanje, Službi za obezbeđenje, Službi za opšte poslove i Službi za tretman.

U ovom trenutku pred komisijom Vlade nalaze se zahtevi za dobijanje saglasnosti za raspisivanje javnih konkursa za 31 izvršioca i to na osnovu potreba zavoda za tim radnim mestima u sedam zavoda - KPZ Sremska Mitrovica, OZ Beograd, KPZ Chuprija, OZ Zaječar, OZ Kruševac, OZ Čačak i SZB u Beogradu. Uprava će i dalje nastaviti da zapošljava nove službenike kako bi ojačala kapacitete u celom sistemu izvršenja krivičnih sankcija.

Video: Iz ovog srpskog zatvora nema bekstva

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>