• 0

Avio-giganti ostali bez pola radne snage: "Glamur koji smo imali tokom letenja, sada je prošlost"

Ovog leta, merenje temperature, zdravstveni upitnik i zaštitne maske biće uslov za ukrcavanje na letove u Kanadi

  • 0
Putnik, maska, avion, koronavirus Er Kanada, Vest Džet i Fler Erlajns teško podnose krizu / Foto: Tanjug/AP

- Kanadske avio-kompanije preduzimaju oprezne korake kako bi ponovo pokrenule svoje letove, ali vraćanje aviona u vazduh biće skupo i rizično - izjavio je Džim Skot, izvršni direktor Fler Erlajnsa.

Ovog leta, merenje temperature, zdravstveni upitnik i zaštitne maske biće uslov za ukrcavanje na letove u Kanadi.

Kanadska niskobudžetna kompanija Fler Erlajns je već otpustila 50 procenata svoje radne snage zbog pandemije, javlja kanadska TV mreža CBS.

Slična situacija je i u drugim kanadskim avio-kompanijama - Er Kanada je u maju objavila da smanjuje svoju radnu snagu za do 50 odsto, dok je Vest Džet u martu otpustio polovinu svoje radne snage, odnosno oko 14.000 zaposlenih.

Avio-kompanija Er Transat je otkrila prošle sedmice da ponovo uvodi letove 23. jula za gotovo dve desetine međunarodnih odredišta, uključujući Francusku, Italiju i Meksiko.

Er Kanada, takođe, dodaje više međunarodnih destinacija, uključujući London, Pariz i Frankfurt.

NIS AERODROM Putnici moraju da nose maske i drže distancu / Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

- Pandemijske mere ukidaju sav glamur tokom leta avionom. Ljudi su vrlo tihi. Ukrcavaju se u avion poštujući distancu. Mislim da su socijalni momenat tokom letenja, razgovor sa komšijom, susret sa ljudima, šale sa stjuardesama, nestali potpuno. Ti dani su prosli - kaže Skot za Si-Bi-ES.

Na aerodromima širom Kanade već su preduzete brojne mere bezbednosti, uključujući zahtev da svi putnici i osoblje nose maske. Obavezno je popunjavanje upitnika o zdravstvenom stanju, a pojačane su i mere dezinfekcije. Putnici koji putuju u Kanadu, iz nje ili unutar nje, moraće da prođu obavezne provere temperature pre ukrcavanja.

Neke avio-kompanije to već rade, kao sto su Er Kanada, Vest Džet i Fler Erlajns.

Samo letenje sada je znatno drugačije, s obzirom da su neke kompanije obustavile uslugu hrane i pića, dok na prekookeanskim letovima putnicima više neće deliti ćebe i jastuk. Putnici na letovima Er Transat dobiće masku za lice, rukavice, sredstva za čišćenje i maramice.

Putnici Er Kanade mogu očekivati da će dobiti sličan paket, zajedno sa praznim sedištem koje je neposredno pored njihovog.

Video: Letom za Cirih Er Srbija obnovila putnički saobraćaj

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>