• 2

"Decenijama smo mi Čačani sanjali...": Direktor Forverka obećao još zapošljavanja

"Danas preduzimamo jedan od najvećih koraka ekspanzije u naš istoriji dugoj 200. godina"

  • 2
Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 Doneli smo dobru odluku kad smo se rešili da radimo u Srbiji, a još bolju što je to Čačak, rekao je Jirgen Meler generalni dirketor „Forverk Eldisi".

Novo otvaranje fabrike i pocetak proizvodnje je uvek razlog za radost, jer na jednoj strani puno toga je urađeno, a s druge počinje novo poglavlje u istoriji preduzeća, rekao je Meler na svečanosti u Čacku.

On je istakao da je ove godine kovid kriza zasenila malo ovaj događaj, ali je, kaže, istorija pokazala da svaka kriza i lom uvek imaju svoj kraj. Meler je kazao da trenutna investicija iznosi 60 miliona evra, i najavio da će se ona dalje uvećati. Preneo je da trenutno ima 175 zaposlenih, a da će u narednom periodu biti iznad 1.000.

- Bilo je dobro što smo se odlučili za Srbiju, a još bolje za Čačak - kazao je Meler podsećajući na autoput, koji je podstakao ovu investiciju.

On je istakao da Forverk neće zatvarati oči pred promenama u svojoj branši, neće dati da ga ometu međunarodne turbulencije, obuzme strah od kaznenih carina, već će prepreke sa svog puta uklanjati.

-Sa puno energije gledamo u budućnost, jer je budućnost ono što stvaramo. Danas preduzimamo jedan od najvećih koraka ekspanzije u naš istoriji dugoj 200. godina - objasnio je Meler.

Generalni direktor fabrike Forverk u Čačku Nenad Medenica je rekao da je pre dve godine tu bila livada na kojoj su ljudi pravili roštilj, dok se danas prave delovi za folksvagen, dajmler i BMW na najsavremenijim mašinama.

Zahvalio je svima koji su doprineli u reliazaciji te investicije, a posebno predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i i gradonačelniku Čačka Milunu Todoroviću

- Sada izvozimo delove za autoindustriju širom sveta. Veliki izazovi su iza nas, a još veći su pred nama, ali, ne sumnjam da ćemo ih savladati - poručio je Medenica.

Otvaranjem fabrike "Forverk" Čačani su dosanjali poluvekovni san, što je omogućila vizija predsednika Srbije Aleksandra Vučića, rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

- Decenijama smo mi Čačani sanjali autoput, decenijama čekali investicije, maštali o međunarodnom aerodromu. To što smo sanjali i maštali decenijama, ostvarili smo zahvaljujući vizijama predsednika Vučića. Čačak postaje Mercedesov znak, simbol razvoja, investiranja. Ovo je veliki dan za sve Čačane, jer je dosanjan poluvekovni san da ovakva fabrika otvori u Čačku - rekao je on.

Todorović je ukazao da se otvara fabrika koja ima četiri i po hektara pod krovom, proizvodnog prostora, u kojem se proizvodi i izvozi u svet.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>