• 0

Amazon pod budnim okom kontrole, nema više nebezbednog obavljanja posla

Uveden je novi sistem, kako u kancelarije, tako i u skladišta, a ima za cilj da detektuje ako radnici stoje preblizu

  • 0
Amazon, kompanija

Amazon / Foto: Tanjug/AP

Amazon je juče lansirao inovativni sistem za praćenje zaposlenih, zasnovan na veštačkoj inteligenciji, kako bi mogao da kontroliše razmak među ljudima, predviđen u sklopu mera opreza zbog pandemije.

Sistem je uveden kako u kancelarije, tako i u skladišta, a između ostalog zato što se najveći e-trgovac suočava sa nadzorom američkih zakonodavaca i sindikata koji proveravaju da li čini dovoljno da zaštiti osoblje .

Monitori postavljeni u magacinima treba da označe radnike koji drže bezbednu distancu zelenim krugovima, dok će oni koji su bliži biti označeni crvenim krugovima, navode iz Amazona. Dalje navode da je reč o sistemu "Daljinski asistent".

Ukratko, on koristi snimke sa kamere u Amazonovim zgradama i kako bi pomogao da se identifikuju područja sa velikim prometom. Osim ovog izuma, u planu je i nosivi uređaj koji se oglasi zvukom kada radnici ne drže predviđenu distancu od 2m.

Uređaj bi trebalo da bude isproban danas, u skladištu izvan Sijetla.

Video: Štrajk u italijanskoj ispostavi Amazona: Ljuti jer ih kompanija ne štiti od korone

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke