≫ 

Od Beograda do Valjeva za 35 minuta, Vučić pitao neimare: "A šta će nam ovde 25 mostova"?

 ≫ 

Brza saobraćajnica imaće po trake u oba smera i projektovana je za brzinu do 100 kilometara na sat

- Šta će nam ovde 25 mostova - pitao je predsednik Aleksandar Vučić kineske neimare, obilazeći radove.

Zato što se ovde nalazi Kolubara, dobio je odgovor, odnosno, zbog niskog područja, i vodenih tokova, odnosno sprečavanja plavljenja...

Izgradnja puta Iverak - Lajkovac, kojim će se Valjevo povezati sa auotputem "Miloš Veliki", važna je za ceo Kolubarski okrug, istakao je Vučić tokom obilaska početka radova i interesovao se zašto je rok za završetak radova 36 meseci, a ne kraće.

Domaćini, kineski partneri iz kompanije "Čajna Šandong", upoznali su predsednika Srbije sa projektom i istakli da je reč o kompaniji koja je već 13 godina za redom na listi 500 najboljih kineskih kompanija.

Nakon što je čuo taj podatak, Vučić je rekao da ga zato čudi zašto je rok za završetak radova 36 meseci i zapitao ih da li to može malo brže. Predsenik je bio uporan u nameri da od kineskih partnera dobije informaciju da će put biti završen do kraja 2022. godine, što su mu oni, na kraju i obećali.

Vučić je primetio da je ta kompanija odlično radila denice "Miloša Velikog" od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, dok su se srpske firme "mučile" sa 12,5 km od Uba do Lajkovca. Predsednik je kazao da je bilo problema na deonici od Lajkovca do LJiga, ali da je kineska kompanija posle to velikom brzinom dovršila.

- Kako ste tu ozbiljno prisutupili, tako treba sad od početka ovde da radite - poručio je Vučić.

Predsednik je srpskim i kineskim radnicima, koji rade na izgradnji puta, a pozdravio ih je na kineskom jeziku, poželeo da rade dobro i vredno i da posao završe na vreme.

- Želim vam (kineskim radnicima) da se osećate kao u svojoj kući. Našim radnicima želim da dobro i vredno radite i da imate veće plate. I da se posao završi na vreme - rekao je Vučić.

 

 

 

Radovi na izgradnji brze saobraćajnice Iverak - Lajkovac, kojom će se Valjevo povezati sa auto-putem "Miloš Veliki", počeli su danas, a događaju prisustvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kada se završe svi radovi, od Beograda do Valjeva putovaće se 35 minuta.

Ukupna dužina deonice iznosi 18,3 kilometra, a radovi, koje u skladu sa državnim sporazumom Srbije i Kine izvodi kompanija "Čajna Šandong", vredni su 158 miliona evra.

Brza saobraćajnica imaće po trake u oba smera i projektovana je za brzinu do 100 kilometara na sat. Na trasi ce se nalaziti 25 objekata, jedna petlju, ukupno 19 mostova, od čega su dva najduža ukupne dužine 1,5 kilometar.

Rok za završetak radova je 36 meseci.

Deo ovog projekta je i potpuno uređenje reke Kolubare i vodotokova, što će sprečiti dalja plavljenja ovog dela Srbije.

Brza saobraćajnica Iverak-Lajkovac, deo je državnog puta Loznica-Valjevo- Lazarevac i predstavlja poprečnu vezu u putnoj mreži Srbije i povezaće delove Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine sa auto-putem "Miloš Veliki” i Koridorom 10.

Početku radova prisustvuju ambasadorka Kine Čen Bo i potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, kao i predstavnici Puteva Srbije i izvođača radova.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Lara

  17. jun 2020 | 12:58

  U mom kraju ni put, ni kanalizacija, odvodi zapušeni plivamo u kišnici, jednom rečju neuredjeno mesto ko na divljem zapadu!

  54
  6

  Podelite komentar

 • Cc

  17. jun 2020 | 12:28

  Predsednice sve je to lepo gradi se Srbija i pozitivno je to sve. Al dzabe je sve to kad su plate male...ne prelaze 350€ svuda gde odemo plate su duplo vece...dok se to ne ptomeni odlazice mnogo ljudi.

  45
  8

  Podelite komentar

 • Voko

  17. jun 2020 | 12:49

  6 km godišnje? Bravo

  42
  12

  Podelite komentar